Anytos pomidorų, morkų ir paprikų mišrainė žiemai su svogūnais

Autorius apie receptą

Viskas originalumas - paprastume. Taip vis kartojo mano anyta, kai jos klausiau šito recepto ir pasirodo ji neklydo. Mane dažnai jos kulinariniai šedevrai stebina savo gardumu ir paprastumu. Šį kartą su jumis noriu pasidalinti jos mišrainės žiemai receptu, kurį su dėkingumu prisimenu kiekvieną kartą, kai tik turiu daug pomidorų, morkų, paprikų ir svogūnų. Būtinai rekomenduoju ir Jums išmėginti. Tad nieko nelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar! 

Ingredientai

    • pomidorai: 3 kilogramų
    • morkos: 1 kilogramų
    • svogūnai: 1 kilogramo
    • paprikos: 1 kilogramo
    • cukrus: 250 gramų
    • druska: 3 šaukštų
    • actas: 150 mililitrų
    • aliejus: 250 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pomidorus sutriname arba sumalame mėsmale, suberiame cukrų, druską, įpilame acto ir aliejaus.
  2. 2. Statome ant kaitros ir leidžiame užvirti.
  3. 3. Tada sudedame sutarkuotas morkas ir paprikas. Verdame maždaug 15-20 minučių.
  4. 4. Prieš pabaigą sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus bei dar paverdame maždaug 10-15 minučių.
  5. 5. Po to mišrainę sudedame į pakaitintus stiklainius bei užsukame.
  6. 6. Laukiame žiemos (jei pavyks sulaukti) ir skanaujame!

Atsiliepimai

as

i visa sita dar idejus 5-6 cili pipirus gaunasi super
Atsakyti

Aida

Ar ne per astru

Aš pati

Tris čiliukus virti kartu pabaigus išimti ir dar dėjau pomidorų padažo 6 v.š.
Atsakyti

Laima

Turi būti labai labai aštru
Atsakyti

Kristina

Čia kas mėgsta aštriai
Atsakyti

Mika

Gamybos procese paprika dingo
Atsakyti

undefined

"3. Tada sudedame sutarkuotas morkas ir paprikas"

Alina

Actas visada pilamas pabaigoje
Atsakyti

Saule

O svogūnai dedami pradžioje...
Atsakyti
Uspaskicho marinuoti agurkai žiemai su vyšnių, serbentų ir krienų lapais
(168)
Skanutėliai marinuoti agurkai su actu žiemai
(30)