Česnakiniai agurkai - gaminu metai iš metų, niekada nenusiviliu!

2019-08-29 Autorius Dan Sukker

Česnakiniai agurkai - gaminu metai iš metų, niekada nenusiviliu!

Ingredientai

    • agurkai: 15 vid. dydžio (arba 30 mažų)
    • svogūnai: 1
    • raudonos aitriosios paprikos: 2
    • česnakas: 10 skiltelių
    Marinatui:
    • vanduo 500 mililitrų
    • grynas actas (24%): 100 mililitrų (arba spirituotas 12% actas - 200 mililitrų)
    • "Dansukker" cukrus "Panevėžio Plius: 200 gramų
    • druska: 60 gramų
    • krienai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kruopščiai nuplauname agurkus.
  2. 2. Tuomet nulupame svogūną. Perpjauname pusiau bei supjaustome griežinėliais.
  3. 3. Tada aitriąją papriką nuplauname, perpjauname išilgai bei išimame sėklytes.
  4. 4. Nulupame česnaką.
  5. 5. Patarimas: Kaip teisingai ir greitai nulupti česnako skilteles, galite matyti žemiau pateiktame video. :)
  6. 6. Po to į šiltus sterilius stiklainius sluoksniais dedame agurkus, svogūnus, česnakus bei aitriąją papriką.
  7. 7. Puode sumaišome ir užviriname visus marinatui nurodytus ingredientus.
  8. 8. Atvėsusius užpilame ant agurkų.
  9. 9. Į kiekvieną stiklainį įdedame po du gabaliukus krienų.
  10. 10. Sandariai uždarome. Prieš patiekdamos bent 4 savaites laikome šaltai. Skanaus!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau receptų iš agurkų rasite: Agurkai.