1. Iš pradžių citrinas gerai nuplaukite, nutarkuokite žievelę bei išspauskite sultis. Citrinos žievelę užpilkite su cukraus pudra, supilkite sultis bei gerai išmaišykite.
2. Tuomet kiaušinius lengvai suplakite šakute bei supilkite į sultis. Palikite pastovėti maždaug 30 minučių, kad susigertų žievelių aromatas.
3. Po to gautą skystį perkoškite. Supilkite į puodą, dėkite sviestą bei statykite kaitinti. Virkite ant nedidelės ugnies maišydamos maždaug 12 minučių, kol sutirštės.
4. Paskui supilkite į stiklainiukus, atvėsinkite bei dėkite į šaldytuvą. Skanaus!
5. Pastebėjimas: Fantastiškas, sodrus, rūgštokas, kvapnus ir gaivus, na toks pagal mano skonį. Šis kremas nerealiai tinka plikytų pyragėlių įdarams, tortų kremams, arba tiesiog šiaip kokiu šaukšteliu pasmaguriauti. Taip pat labai skanu valgyti su varške.
6. Rekomendacija: Daugiau kremų receptų rasite: Kremai.
Augustinas
sveiki, norėjau paklausti padarius CITRININIS KREMAS (LEMON CURD) kokio galiojimo trukmė ir laikyti šaldytuve?
Atsakyti
Augustinas
Atsakyti