Itin švelnaus skonio mišrainė. Labai tinka prie mėsos patiekalų, bulvių (pvz., bulvių košės). Arba galite jos užsidėti ant juodos duonos riekelės ir skanauti.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 6-7 pusės litro stiklainiukai.
Ingredientai
cukinijos: 2,5 kilogramo (nuluptos bei išskobtais sėklalizdžiais)
morkos: 1 kilogramo
svogūnai: 3 (didelių)
smulkintas česnakas: 2 valgomųjų šaukštų
cukrus: 130 gramų
druska: 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų
aliejus: 250 mililitrų
actas: 130 mililitrų
smulkinti krapai: 3 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukinijas supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Tada morkas sutarkuokite burokinės trintuvės pagalba.
3. Svogūnus smulkiai supjaustykite.
4. Tuomet dėkite į puodą daržoves bei visus produktus, išskyrus krapus ir česnakus.
5. Kai užverda, patroškinkite apie 25 minutes ant vidutinės kaitros.
6. Po to dėkite česnakus bei krapus, pavirkite dar apie 10 minučių.
7. Tada dėkite mišrainę į sterilius stiklainiukus.
8. Laikykite šaltai. Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.
Aldona
Būtinai mėginsiu. Ačiū, kad pasidalinote!
Atsakyti
Aldona
Atsakyti