1. Pradžioje įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Riebalais patepame bei kepimo popieriumi išklojame formą. Atidedame į šalį.
2. Tuomet lazdynų riešutus paskleidžiame ant skardos bei paskrudiname orkaitėje maždaug 5 minutes. Išimame iš orkaitės, paskleidžiame ant švaraus virtuvinio rankšluosčio bei patriname, kad nusivalytų luobelės. Riešutus stambiai sukapojame peiliu, pasmulkiname.
3. Tada dideliame dubenyje išplakame cukrų, aliejų, kiaušinius bei vanilę. Įmaišome cukinijas bei lazdynų riešutus. Įsijojame miltus bei kitus sausus produktus. Viską išmaišome.
4. Po to supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių. Kepame maždaug 45 minutes, kol įsmeigus medinį pagalėlį į pyrago centrą jis liks sausas bei švarus.
5. Iškeptą pyragą apie 10 minučių palikite kepimo formoje, tada išimane bei atvėsiname ant grotelių. Atvėsusį pyragą pabarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!