Maskarponės sūrio pyragas su avietėmis ir gervuogėmis

2023-09-09 Autorius oSkanu.lt

Maskarponės sūrio pyragas su avietėmis ir gervuogėmis
Pirmiausia prieš kelias ketinau kepti mielines bandeles su varškės ir rudeninių uogų įdaru. Mylimas vyras parnešė iš turgelio aviečių ir gervuogių. Ilgą istoriją padarysiu trumpa, pasakydama, kad praėjo ne viena diena, o uogos darėsi vis minkštesnės. Galiausiai, suskubau jas kažkaip gelbėti. Buvau visai nenusiteikusi minkyti tešlą, tad prigriebiau maskarponės ir užmaišiau masę sūrio pyragui.

Pyragas gavosi ganėtinai gaivus, su uogų rūgštele, ne itin saldus, trapiu pagrindu. Nuostabus variantas, kai norisi pasilepinti. Tikrai labai drąsiai rekomenduoju. Valgysite ir pirštelius laižysite. O mielinių bandelių dar spėsiu prisikepti vėliau.

Gamindama naudojau 24 centimetrų skersmens tortinę. 

Ingredientai

    • saldūs krekeriai: 200 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
    • maskarponė: 500 gramų
    • šokoladinis tepamasis sūris "Philadelphia": 170 gramų
    • smulkis cukrus: 0,75 puodelio (1 puodelis - 236 ml)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 4 (nemaži)
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • avietės: 1 puodelio (kupino)
    • gervuogės: 1 puodelio (kupino)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje krekerius sumalkite iki vientisų trupinukų, sumaišykite juos su sviestu.
  2. 2. Berkite drėgną sausainių masę į kepimo popieriumi išklotą tortinę (24 centimetrų skersmens) bei rankomis suslėkite pyrago pagrindą su truputį pakeltais krašteliais.
  3. 3. Pagrindą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, apie 10 minučių.
  4. 4. Palikite atvėsti.
  5. 5. Tuomet maskarponę išplakite su tepamuoju sūriu, cukrumi, druska bei vanile.
  6. 6. Po vieną įsukite kiaušinius. Įplakite kukurūzų krakmolą.
  7. 7. Tada ant paruošto pyrago pagrindo krėskite pusę sūrio masės ir paskleiskite avietes. Jas užklokite likusia sūrio mase bei apibarstykite gervuogėmis.
  8. 8. Po to pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros. Orkaitės apačioje pastatykite skardelę, pripildytą vandens, kad sukeltume garus, kurie neleis pyrago viršūnėlei įtrūkti.
  9. 9. Kepkite maždaug 90 minučių.
  10. 10. Ištraukę pyragą iš orkaitės, palikite jį tortinėje, kad atvėstų bei sutvirtėtų, o visiškai sustingti pastatykite į šaldytuvą (bent jau 4 valandoms prieš patiekdamos).
  11. 11. Pjaustykite ir skanaukite!