Vakar dienos popietę nusprendžiau palepinti savo šeimą šiuo nuostabiu kakaviniu varškės pyragu "Greitukas". Jo receptą radau viename žurnale ir nusprendžiau išmėginti. Mūsų šeimai labai patiko, tad receptu dalinuosi su jumis ir su Jumis visais!
Ingredientai
Pyrago tešlai:
miltai: 300 gramų
cukrus: 200 gramų
sviestas: 200 gramų
kakava: 2 valgomųjų šaukštų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
kiaušiniai: 1
Įdarui:
varškė: 500 gramų
cukrus: 100 gramų
krakmolas: 50 gramų
grietinė: 150 gramų
kiaušiniai: 4
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą ištirpiname ir atvėsiname.
2. Tuomet įmušame kiaušinį, supilame cukrų ir išplakame. Miltus, kakavą, kepimo miltelius sumaišome kartu.
3. Tuomet užminkome tešlą, ją padaliname į dvi dalis, dedame į maišelius ir tada įdedame į šaldymo kamerą maždaug 30-40 minučių.
4. Likus maždaug 10 minučių iki šaldymo pabaigos, pradėkite ruošti įdarą: varškę sumaišome su grietine, suberiame krakmolą, viską išmaišome.
5. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, atskirai išplakame baltymus iki standžių putų.
6. Viską gerai išmaišome į vientisą masę
7. Tuomet imkite vieną gabaliuką atšaldytos tešlos ir tarkuokite per burokinę tarką į kepimo formą, kuri turi būti išklota sviestiniu popieriumi.
8. Tuomet ant tešlos supilkite visą paruoštą kremą.
9. Pabaigai užtarkuokite likusią tešlą.
10. Pyragą dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 50 minučių. Skanaukite!