Minkšti, purūs viduje ir lengvai drėgni išorėje, šie sviestiniai varškėčiai primena vaikystės skonį ir namų jaukumą. Skirtingai nuo keptų varškėčių, virti varškėčiai išsiskiria savo švelnumu ir lengvumu, todėl yra mėgstami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Mūsų varškėčių receptas yra paprastas, bet rezultatas visada džiugina - minkšti, sviestiniai, tirpstantys burnoje varškėčiai, kurie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei, tiek desertui.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradicinis receptas yra tobulas, galite eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis:
- Vietoje pusriebės varškės galima naudoti liesą varškę, tačiau tokiu atveju rekomenduojama padidinti sviesto kiekį iki 50 gr.
- Cukrų galima pakeisti medumi (3/4 val.š) arba klevų sirupu (1 val.š) švelnesniam skoniui.
- Vanilės ekstraktą galima pakeisti vanilės cukrumi (1 pakelis) arba cinamonu (1/2 arb.š).
- Kvietinius miltus galima pakeisti speltos miltais arba sumaišyti su grikiniais miltais (santykiu 150 gr kvietinių : 30 gr grikinių) originalesniam skoniui.
- Jei norite sumažinti kiaušinių kiekį, galite naudoti 1 kiaušinį ir 2 val.š grietinės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą maišykite švelniai, kad varškėčiai būtų minkšti ir puri.
- Leiskite tešlai pailsėti - tai būtinas žingsnis, kad miltai sudrėktų ir tešla taptų elastinga.
- Vandenį varškėčiams virti įkaitinkite iki virimo, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės - taip varškėčiai nepraras formos ir nesuirs.
- Virimo metu varškėčius galima švelniai pamaišyti, kad jie vienodai iškeptų.
- Išvirtus varškėčius galima patiekti su grietine, uogiene, medumi arba ištirpintu sviestu.
Atsakinėjama į Komentarą