Virti sviestiniai varškėčiai

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Virti sviestiniai varškėčiai
Minkšti, purūs viduje ir lengvai drėgni išorėje, šie sviestiniai varškėčiai primena vaikystės skonį ir namų jaukumą. Skirtingai nuo keptų varškėčių, virti varškėčiai išsiskiria savo švelnumu ir lengvumu, todėl yra mėgstami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Mūsų varškėčių receptas yra paprastas, bet rezultatas visada džiugina - minkšti, sviestiniai, tirpstantys burnoje varškėčiai, kurie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei, tiek desertui. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Nors tradicinis receptas yra tobulas, galite eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis: 

  • Vietoje pusriebės varškės galima naudoti liesą varškę, tačiau tokiu atveju rekomenduojama padidinti sviesto kiekį iki 50 gr.
  • Cukrų galima pakeisti medumi (3/4 val.š) arba klevų sirupu (1 val.š) švelnesniam skoniui.
  • Vanilės ekstraktą galima pakeisti vanilės cukrumi (1 pakelis) arba cinamonu (1/2 arb.š).
  • Kvietinius miltus galima pakeisti speltos miltais arba sumaišyti su grikiniais miltais (santykiu 150 gr kvietinių : 30 gr grikinių) originalesniam skoniui.
  • Jei norite sumažinti kiaušinių kiekį, galite naudoti 1 kiaušinį ir 2 val.š grietinės.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą maišykite švelniai, kad varškėčiai būtų minkšti ir puri.
  • Leiskite tešlai pailsėti - tai būtinas žingsnis, kad miltai sudrėktų ir tešla taptų elastinga.
  • Vandenį varškėčiams virti įkaitinkite iki virimo, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės - taip varškėčiai nepraras formos ir nesuirs.
  • Virimo metu varškėčius galima švelniai pamaišyti, kad jie vienodai iškeptų.
  • Išvirtus varškėčius galima patiekti su grietine, uogiene, medumi arba ištirpintu sviestu.

Ingredientai

    • Varškė: 400 gr pusriebės 
    • Sviestas: 40 gr 
    • Cukrus: 1 val.š 
    • Vanilės ekstraktas: 1/2 arb.š 
    • Miltai: 180 gr 
    • Kiaušiniai: 2 dideli arba 3 maži 
    • Druska vandeniui: 1 arb.š (2 litrams vandens) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo kiaušinių išplakimo su cukrumi.
  2. 2. Įmuškite kiaušinius į dubenį ir supilkite cukrų. Gerai išplaki iki vientisos masės. Įpilkite vanilės ekstraktą ir vėl išmaišykite.
  3. 3. Kitame dubenyje reikės sumaišyti varškę su minkštu sviestu. Sviestas turėtų būti kambario temperatūros, kad lengvai susijungtų su varške. Maišykite tol, kol gausite vientisą masę be sviesto gabalėlių.
  4. 4. Dabar supilkite kiaušinių ir cukraus mišinį į varškės masę. Švelniai išmaišyk visus ingredientus.
  5. 5. Palaipsniui berk miltus į varškės masę. Maišant nereikia persistengti – tešla neturi būti per daug išmaišyta, nes varškėčiai gali gautis kieti.
  6. 6. Suformavus tešlą, uždengsi ją maistine plėvele ir padėk į šaldytuvą 30 minučių. Šis laikas būtinas, kad miltai sudrėktų ir tešla taptų lengviau formuojama.
  7. 7. Po poilsio formuosi varškėčius pagal savo norą – galima daryti apvalius kamuoliukus, ovalius ar net plokščius varškėčius.
  8. 8. Į puodą įpilsi 2 litrus vandens, įberk 1 arbatinį šaukštelį druskos ir užvirink.
  9. 9. Sumažinęs ugnį iki vidutinės, atsargiai sudėk varškėčius į verdantį vandenį.
  10. 10. Kai varškėčiai pakyla į vandens paviršių, virk juos dar 2 minutes.
  11. 11. Išgriebęs varškėčius, patieksi juos su savo mėgstamu padažu arba papildais.

Atsakinėjama į Komentarą