1. Iš pradžių nuskustas bulves perpjauname (išilgai) pusiau bei šaukštu arba peiliu išskobiame jų vidų, palikdamos maždaug 5-8 milimetrų storio kraštus – padarome "geldeles".
2. Tuomet į faršą sudedame susmulkintą svogūną, įmušame kiaušinį, beriame mėgstamus prieskonius pagal skonį bei viską gerai išminkome. Pasiruoštu faršu įdarome bulvių "geldeles".
3. Tada jas sudedame į aliejumi išteptą skardą bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol bulvės bus minkštos.
4. Bebaigiant kepti, geldelių viršų apibarstome sutarkuotu fermentiniu sūriu bei dar maždaug 5 minutes palaikome karštoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.
5. Patiekiame ir skanaujame!
Rasa
Tai kad nuotraukoje panasu i virtu bulviu cepelinus, o ne idarytas bulves. :)
Atsakyti
Ala
Tai kad nė bulvės apskrudę nė fermentinio sūrio nesimato ...
Atsakyti
Rasa
Šiaip tai nuotrauka panašesnė į virtų bulvių cepelinus.
Atsakyti
Marija
Sis receptas jau buvo pries 40 metu ,bet vaizdas nepanasus ji keptas
Atsakyti
Stanislava
Čia kažką recepto autorė sumakliavojo - nematau keptų bulvių "geldelių", čia panašu į virtus kleckus su faršu...
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Ala
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Marija
Atsakyti
Stanislava
Atsakyti