Greitai pagaminamas biskvitinis pyragas su švelnaus skonio kremu

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 120 gramų
    • miltai: 120 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • druska: žiupsnelio
    Kremui:
    • varškė: 200 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • grietinėlė: 250 gramų
    • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinius su cukrumi gerai išplakame plaktuvu iki baltų putų (plakame maždaug 4 minutes). Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska.
  2. 2. Tuomet į kiaušino masę įsijojame miltų mišinį (beriame ne visus iš karto, o po truputį vis maišant), išmaišome iki vientisos masės. Į kepimo formą (dydis 20×30 centimetrų) įtiesiame kepimo popierių, sukrečiame tešlą, išlyginame.
  3. 3. Tada kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Visiškai atvėsiname.
  4. 4. Po to varškę trintuvu sutriname su cukrumi (kad visai neliktų cukraus kruopelių). Grietinėlę išplakame su citrinos sultimis. Varškę sumaišome su grietinėle.
  5. 5. Tada atvėsusį biskvitą perpjauname per pusę. Dedame vieną biskvito dalį, tepame kremą, uždedame antrą biskvito dalį bei vėl tepame kremą. Viršų apibarstome kakavos milteliais. Galiausiai dedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. O tuomet jau skanaujame!
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)