Autorius apie receptą
Tai labai greitai pagaminamos midijos nuostabiame česnakiniame grietinėlės padaže. Midijos - yra ne tik kad labai skanu, bet ir itin sveika. Pagal šį receptą gamindami midijas, užtruksite vos apie 15 minučių, o patiekalas gausis restorano lygio. :)
Galimos ingredientų alternatyvos - Šiam receptui galite naudoti ne tik šaldytas, bet ir šviežias midijas – jos suteiks dar intensyvesnį jūros aromatą ir skonį.
- Jei neturite 10% riebumo grietinėlės, galite naudoti 15% arba 20% riebumo grietinėlę – padažas bus dar tiršesnis ir kremiškesnis.
- Sviestą galima pakeisti alyvuogių aliejumi, jei norite lengvesnio varianto.
- Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (apie 1-2 arbatinius šaukštelius), nors šviežias česnakas suteikia ryškesnį aromatą.
- Vietoje Provanso žolelių galima naudoti rozmarinus, čiobrelius arba bazilikus, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Ruošiant midijas, svarbu nepervirti jų – jos tampa kietos ir guminės. Midijos yra išvirusios, kai jų kiaukutai atsidaro (neprasivėrusias midijas geriau išmesti, nes jos gali būti negeros).
- Taip pat rekomenduojama nustatyti vidutinę kaitrą gaminant padažą, kad grietinėlė neužvirtų per stipriai ir nesusiformuotų gumuliukai.
- Jei mėgstate tirštesnį padažą, galite įdėti šaukštelį miltų arba kukurūzų krakmolo, ištirpinto šaltame vandenyje, ir įmaišyti į padažą.
- Padažui taip pat tinka įlašinti šiek tiek balto vyno – jis suteiks papildomo aromato ir subtilaus rūgštumo.
Atsiliepimai
Daiva
Atsakyti
Опанки
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
ieva
Atsakyti
Irena
Marko
Atsakyti
WorldRecipes.lt komanda
Rimas
Atsakyti
Danielė
Danielė
Atsakyti
Augis
Atsakyti
WorldRecipes.lt komanda