Autorius apie receptą
Tokią mišrainę "Russkaya Zima" (Русская зима - rusiška žiema rusiškai) pirkdavau rusiškų delikatesų krautuvėje, kai dar gyvenau Jungtinėse Amerikos Valstijose, dažniausiai Kalėdų išvakarėse. Man itin patinka jos paprastumas, ingredientai atitinka vienos pažįstamos ukrainietės (Rytų Ukrainietės) Liudmilos gaminamą mano skoniui minimalistinę "Šubą" - t.y. "Silkę kailinukuose", bet mišrainėje visi tie patys ingredientai išmaišyti, persisunkę tarpusavio skoniais, "suskamba" visai kitaip.
Patiekalui yra naudojamos vos trys daržovės, visos virtos, maždaug vienodais kiekiais: morkos, burokėliai bei bulvės. Gardi sūdyta silkė pjaustoma lygiai tokiais pat kubeliais, kaip ir daržovės, todėl ji tarsi išnyksta mišrainėje, bet jos skonis tampa nepamainomu reikalingu prieskoniu dominuojančiame daržovių saldume. Druskos galite visai nenaudoti, pakanka majonezo sūrumo, nereikia nei pipirų aitrumo, nei svogūnų ar česnakų aštrumo. Ši mišrainė privalo išlikti švelni, salstelėjusi. Liežuvio aptiktas silkės gabaliukas tampa fantastiška sūrumo staigmena.
Karštomis dienomis kartas nuo karto pasiilgstu žiemos nuotaikų ir pasigaminu šį paprastą Rusijos virtuvės patiekalą (norėčiau šios šalies neminėti dėl suprantamų priežasčių, bet kiek naudojausi Google, tenka pripažinti, kad tai tos šalies patiekalas). Jei pasiilgote žiemos vėsumo, arba gal ruošiatės Kalėdoms ir nuo Kūčių paliko silkės - tai šis receptas jums labai tiks ir patiks.
Pagaminimui reikės turėti 3 puodus - atskirai kiekvienai daržovės rūšiai virti, dubenį mišrainės patiekimui.
Atsiliepimai
Rasa
Atsakyti
Renute
Atsakyti