Keksas su vaisių cukatomis

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 250 gramų
    • cukrus: 250 gramų
    • druska
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
    • kiaušiniai: 6
    • miltai: 300 gramų
    • krakmolas: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • įvairių vaisių cukatos: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą plaktuvu išsukame iki purių putų. Suberiame cukrų, druską ir nutarkuotą citrinos žievelę. Plakdamos po vieną įmušame kiaušinius. Sumaišome miltus, kepimo miltelius bei krakmolą. Miltų mišinį plakdamos įsijojame į tešlą. Suberiame cukatus bei gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet 24 centimetrų skersmens keksų kepimo formą ištepame sviestu bei pabarstome miltais. Supilame tešlą. Keksą kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos maždaug valandą.
  3. 3. Iškepusį keksą, prieš išimdamos, 10 minučių atvėsiname formoje. Lepinamės!

Atsiliepimai

Margas keksas | Receptas
(25)
Margas bananų keksas su riešutais
(3)
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)