Šokoladinis keksas – tai vienas iš tų desertų, kurie nepaliks abejingų nei vaikų, nei suaugusiųjų. Šis burnoje tirpstantis šokoladinis gardėsis apgaubs jus šiluma ir malonumu kiekvieno kąsnio metu. Tamsus, sodrus, drėgnas ir nepaprastai aromatingas – šis šokoladinis keksas yra tobulas pasirinkimas bet kokia proga, nesvarbu ar tai būtų šeimos vakaras, ar ypatinga šventė. Šis keksas išlaiko savo tekstūrą ir skonį net kelias dienas, jei tik išlaikote jį sandariame inde (nors, tiesą sakant, jis paprastai dingsta per pirmąjį vakarą!). Kai vaikų paklausiu kokį desertą iškepti, sūnus visada atsako - šokoladinį pyragą! Bet būtinai kažkoks paprastas, be priedų, nes ponas valgytojas priekabus 🤭. Na, pyragas tai pyragas. Paprastas, visai neįmantrus, kiek drėgnas ir sodrus. Tobulas prie puodelio arbatos 👌😊.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šis receptas yra labai lankstus ir leidžia eksperimentuoti su ingredientais pagal jūsų skonį bei virtuvėje turimus produktus:
- Vietoje įprasto kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių ir pusę pilno grūdo miltų sveikesniam variantui.
- Jei neturite grietinės, galite naudoti graikišką jogurtą arba rūgpienį.
- Cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, kokosų cukrumi arba medumi (naudojant medų, sumažinkite kiekį iki 120g).
- Vietoje pieno tinka ir augalinis pienas – migdolų, kokosų ar avižų.
- Papuošimui vietoje įprasto juodojo šokolado galite naudoti baltąjį šokoladą ar net karamelizuotą baltą šokoladą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Visi šalti ingredientai (kiaušiniai, pienas, grietinė) turėtų būti kambario temperatūros – taip tešla geriau išsimaišys ir keksas bus puresnis.
- Miltus būtinai persijokite – tai padės išvengti gumuliukų tešloje ir užtikrins tolygesnę kekso tekstūrą.
- Neatidarinėkite orkaitės pirmąsias 30 kepimo minučių, nes staigus temperatūros pokytis gali priversti keksą subliūkšti.
- Norint itin drėgno kekso, kepkite truputį trumpiau nei nurodyta – mediniu pagaliuku patikrinus, jame turėtų likti keli tešlos trupiniai.
- Prieš išimdami keksą iš formos, leiskite jam visiškai atvėsti – taip išvengsite jo suirimo.
- Jei norite dar intensyvesnio šokolado skonio, įdėkite 50g susmulkinto juodojo šokolado į tešlą.
Atsakinėjama į Komentarą