Šokoladinis burokėlių keksas – tai neįprastas, tačiau nepaprastai skanus desertas, kuris nustebins net didžiausius skeptikus. Šis receptas puikiai suderina sodrų šokolado skonį su burokėlių švelnumu, sukurdamas drėgną, purų ir tiesiog burnoje tirpstantį keksą. Gali būti, kad šokoladas ir burokėliai daugeliui vis dar atrodo, nesuderinami dalykai, bet ragavusieji net neįtarė, kad valgė burokėlių keksą. O po to paprašė recepto ir labai labai nustebo. :) Pasilepinkite!
Galimos ingredientų alternatyvos
Receptą galima pritaikyti pagal jūsų poreikius ir skonį. Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudąjį cukrų, kokoso cukrų arba medų (naudokite 150 g medaus vietoj 200 g cukraus). Apelsino sultis galima pakeisti citrinų sultimis arba tiesiog pienu. Jei neturite juodo šokolado, galite naudoti pienišką, tačiau tuomet keksas bus saldesnis. Aliejų galima pakeisti tirpintu sviestu (toks pat kiekis – 200 ml) arba kokosų aliejumi, kuris suteiks subtilų kokosų aromatą. Virtus burokėlius galima pakeisti moliūgų tyrele (naudokite tokį patį kiekį), tačiau tuomet spalva bus ne tokia ryški.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausią rezultatą pasieksite, jei burokėlius virsite su žievele, o nulupsite tik atvėsusius – taip jie išlaikys daugiau savo natūralios spalvos ir skonio. Prieš dedant į tešlą, burokėlius būtina gerai nusausinti, kitaip keksas gali būti per drėgnas. Šokoladą galite susmulkinti stambesniu būdu – tuomet kekse bus malonių šokolado gabalėlių. Norint intensyvesnio šokolado skonio, kakavos kiekį galima padidinti iki 120 gramų. Glajus turėtų būti ruošiamas paskutinę minutę prieš patiekiant, kad išliktų blizgus ir gražiai aptekėtų keksą.
Atsakinėjama į Komentarą