Drėgnas dryžuotas - zebrinis keksas su kakava

2021-03-08 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Drėgnas dryžuotas - zebrinis keksas su kakava
Kas labiausiai patiko gaminant tokį drėgną zebrinį keksą man asmeniškai, tai maišyti geltonąją ir kakavinę tešlas bei vis stebėti, kaip gražiai skleidžiasi. Be to tai raminančiai veikia, o skoniu pažadu, kad nenusivilsite. Prie kavos ar arbatos puodelio tai tobulas keksas. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4 
    • cukrus: 1 stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 1 stiklinės
    • bekvapis aliejus: 1 stiklinės
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • kakavos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia persijojame miltus, kepimo miltelius bei druską.
  2. 2. Tada kiaušinius bei cukrų mikseriu plakame maždaug 2-3 minutes, kol masė sutirštėja bei pabąla.
  3. 3. Supilame pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišome. Tada dalimis dedame miltus vis gerai išmaišydami tešlą, kad nebūtų jokių gumuliukų.
  4. 4. Į atskirą dubenį įsipilame 2,5 stiklinės tešlos ir sumaišome su kakavos milteliais.
  5. 5. Tuomet apvalios kepimo formos dugną išklojame su sviestiniu popieriumi.
  6. 6. Imame 2 vienodos talpos indelius (3-4 valgomųjų šaukštų talpos, aš pati naudojau dvi taureles).
  7. 7. Iš pradžių pasemiame geltonosios tešlos ir pilame į formos vidurį. Nelaukdami, kol tešla pasklis, pilame kakavinę tešlą tiesiai į geltonosios tešlos vidurį. Šitaip lygiomis dalimis ir pakaitomis pilame, kol pabaigsime abi tešlas.
  8. 8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-55 minutes. Keksas bus iškepęs tada, kai medinis pagaliukas įsmeigus į keksą ir ištraukus liks sausas.
  9. 9. Pasiruošiame puodelį mėgstamos kavos ir lepinamės!
  10. drėgnas kakavinis keksas
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Dalia Šeputiene

Be galo skanus🌷🥰
Atsakyti

Dalia Šeputiene

Superinis, kepiau jau 2kart,nepakartojamas🌷🥰
Atsakyti
Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)
Velykinis citrinų keksas
(7)