Tobulas keksas su pienu ir graikiniais riešutais

2024-03-08 Autorius oSkanu.lt

Tobulas keksas su pienu ir graikiniais riešutais
Tai idealaus kekso receptas su graikiniais riešutais, kuris mano šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą. Jį šitaip ruošdavo dar mano močiutė, po to gamindavo mano mama, o dabar mūsų šeimoje gaminu aš. Ir gaminu tikrai dažnai, nes mūsų šeimai jis labai patinka. Tiek vaikams, tiek ir suaugusiems. Mano vyras net prašo, kad kepčiau iškart du, kad vieną galėtų nusinešti į darbą ir kolegas prie kavos puodelio pavaišinti. O ir sakė, ten jis būna taip pat labai greitai būna suvalgomas. Būtinai ir Jūs pasigaminkite ir paragaukite! Tad einame prie recepto ir pradedame gamybą! 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 250 mililitrų
    • cukrus: 300 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • miltai: 300 gramų
    • kakava: 4 šaukštų
    • graikiniai riešutai: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 0,5 šaukštelio
    • aliejus (formos sutepimui)
    • cukraus pudra (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi, supilame pieną bei išlydytą sviestą. Išmaišome.
  2. 2. Tuomet sudedame miltus, kakavą, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų.
  3. 3. Tada susmulkiname graikinius riešutus ir suberiame prie tešlos, išmaišome.
  4. 4. Sutepame kepimo formą aliejumi.
  5. 5. Kepame maždaug 40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  6. 6. Leidžiame keksui atvėsti.
  7. 7. Po to apibarstome cukraus pudra. Lepinamės!
Tobulas keksas su pienu ir graikiniais riešutais

Vilma

Tikrai labai skanus keksas. Greitai suvalgėme. Ačiū už receptą.
Atsakyti
Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
(2)
Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)