Labai skanus, minkštas ir purus keksas. Jį aptikau viename vokiškame interneto portale, nuo to laiko jis labai prigijo mūsų šeimoje. Itin skanus prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio.
1. Iš pradžių į dubenį sudėkite kiaušinius bei miltinį cukrų, plakite mikseriu maždaug 60 sekundžių.
2. Tada sudėkite vanilinį cukrų, supilkite kiaušininį likerį bei aliejų, išmaišykite. Miltus, kepimo miltelius bei krakmolą sumaišykite, persijokite ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių, likerio ir aliejaus masę.
3. Tuomet kekso formą patepkite sviestu bei supylusios tešlą kepkite 60-70 minučių iki 160-170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Po to atvėsinkite formoje, galite pabarstyti miltiniu cukrumi (jeigu norisi). Pasiruoškitės mėgstamos kavos puodelį ir skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Atsiliepimai