Autorius apie receptą
Kekso pavadinimas "Amaretto" ne tik nurodo ingredientą, bet ir išreiškia itališkos kulinarijos įtaką. Migdolų miltai suteikia nepaprastą drėgmę ir tekstūrą, o "Amaretto" likeris kiekvieną kąsnelį paverčia tikru malonumu. Šis kepinys idealiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam arbatos metu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje „Amaretto" likerio galite naudoti brendį.
- Migdolų miltus gali pakeisti graikinių riešutų miltais arba moliūgų miltais.
- Baltus miltus galima pakeisti visa grūdo miltais išlaikant tą pačią proporciją.
- Cukrų galima pakeisti palmių cukrumi arba agavos sirupu, sumažinant kiekį per 20%.
- Sviestą lengva pakeisti vaniliniu kokosų aliejumi arba avokadų aliejumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš plakdami kiaušinius, juos palaikykite kambario temperatūroje.
- Tešlą nepilkite į formą visą iš karto - palikite 2 cm iki viršaus.
- Kepkite orkaitės viduryje, uždengę foliją po 30 minučių.
- Keksas idealiausias po 2-3 dienų, kai skonis tampa turtingesnis.
- Išėmus iš orkaitės, keksą atvėsinkite ant grotelių 15 minučių.
Atsiliepimai