Kvapnusis migdolų keksas "Amaretto"

Autorius apie receptą

Kekso pavadinimas "Amaretto" ne tik nurodo ingredientą, bet ir išreiškia itališkos kulinarijos įtaką. Migdolų miltai suteikia nepaprastą drėgmę ir tekstūrą, o "Amaretto" likeris kiekvieną kąsnelį paverčia tikru malonumu. Šis kepinys idealiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam arbatos metu. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje „Amaretto" likerio galite naudoti brendį.
  • Migdolų miltus gali pakeisti graikinių riešutų miltais arba moliūgų miltais.
  • Baltus miltus galima pakeisti visa grūdo miltais išlaikant tą pačią proporciją.
  • Cukrų galima pakeisti palmių cukrumi arba agavos sirupu, sumažinant kiekį per 20%.
  • Sviestą lengva pakeisti vaniliniu kokosų aliejumi arba avokadų aliejumi.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš plakdami kiaušinius, juos palaikykite kambario temperatūroje.
  • Tešlą nepilkite į formą visą iš karto - palikite 2 cm iki viršaus.
  • Kepkite orkaitės viduryje, uždengę foliją po 30 minučių.
  • Keksas idealiausias po 2-3 dienų, kai skonis tampa turtingesnis.
  • Išėmus iš orkaitės, keksą atvėsinkite ant grotelių 15 minučių.

Ingredientai

    • Kvietiniai miltai: 150 g
    • Migdolų miltai: 150 g
    • Smulkusis cukrus: 150 g
    • Nesūdytas sviestas: 200 g
    • Dideli kiaušiniai: 6 vnt.
    • „Amaretto" likeris: 50 ml
    • Kepimo milteliai: 2 arbatiniai šaukšteliai
    Dekoravimui:
    • Migdolų drožlės: 3 valgomieji šaukštai
    • Rudasis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
    • „Amaretto" likeris: papildomai sulaistyti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C temperatūros. Ruoškite formą - stačiakampę kepinių formą (11x25 cm) išklokite kepimo popieriumi, užlenkdami kraštus.
  2. 2. Kiaušinius ir cukrų plokite elektriniu plaktuvu greičiu maždaug 5 minutes. Masė turi tapti flufi, šviesiai gelsva ir padvigubėti savo tūrį.
  3. 3. Persijokite kvietinius ir migdolų miltus kartu su kepimo milteliais. Dalimis supilkite į kiaušinių masę, švelniai maišydami mediniu šaukštu iš apačios į viršų, kad išliktų oro burbuliukai.
  4. 4. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Kol dar karštas, lėtai supilkite į tešlą, nuolat maišydami.
  5. 5. Įpilkite "Amaretto" likerį ir sumaišykite aplink 30 kartų, kol skystis pilnai integruosis į tešlą.
  6. 6. Pilkite tešlą į paruoštą formą. Peilio galiuku perbraukite išilgai, sudarydami 0,5 cm gylį grioveliuką.
  7. 7. Pabarstykite migdolų drožlėmis ir rudojo cukraus žiupsniu. Kepkite 45 minutes arba kol medinė pagaliukė išeina sausa.
  8. 8. Išimkite keksą iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių 15 minučių.
  9. 9. Maistinę plėvelę papurkškite "Amaretto" likeriu ir suvyniokite dar šiltą keksą.
  10. 10. Palikite 1-2 paroms suvyniotą. Galima ir ilgiau.
  11. 11. Pjaustykite ir skanaukite!
Kvapnusis migdolų keksas "Amaretto"
Kvapnusis migdolų keksas "Amaretto"

Atsiliepimai

Meduolinis keksas be kiaušinių ir pieno produktų
(1)
Tarybinis keksas su razinomis
(45)
Cukinijų keksas su varškės sūriu
(1)
Karališkas obuolinis keksas
(2)
Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu
(1)