Autorius apie receptą
Paprastas keksas su aliejumi ir krakmolu – tai vienas iš tų kepinių, kurie dažnai tampa šeimos favoritais dėl savo paprasto paruošimo, minkštos tekstūros ir universalaus skonio. Šis keksas yra be sviesto, tad puikiai tinka tiems, kurie stengiasi sumažinti sočiųjų riebalų kiekį racione, tačiau vis dar nori pasimėgauti švelniu, puriu desertu. Krakmolas tešlai suteikia ypatingo švelnumo, o augalinis aliejus užtikrina drėgnumą, dėl kurio keksas neišsausėja net ir kitą dieną.
Paprastas keksas su aliejumi ir krakmolu puikiai tinka tiek savaitgalio pusryčiams su puodeliu kavos, tiek vaišių stalui. Šį kepinį galima lengvai pritaikyti pagal turimus ingredientus – į tešlą galima įmaišyti mėgstamų uogų, smulkintų riešutų ar
šokolado gabalėlių. Tai puikus pagrindas kūrybai virtuvėje.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų miltus – skonis bus šiek tiek riešutesnis, bet labai malonus.
- Krakmolą galima pakeisti bulvių ar kukurūzų krakmolu – abu variantai tinka šiam receptui.
- Augalinį aliejų galima rinktis pagal skonį – tinka saulėgrąžų, rapsų ar net alyvuogių švelnaus skonio aliejus.
- Vanilinį cukrų galima keisti vanilės ekstraktu (1 arbatinis šaukštelis) arba tikra vanilės sėklyčių mase.
- Cukrų galima keisti ruduoju cukrumi arba kokoso žiedų cukrumi, jei norisi natūralesnio saldiklio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kiaušinius išplakti reikėtų labai gerai – masė turi tapti puri ir ženkliai padidėti, tai padės išgauti lengvą tešlos tekstūrą.
- Miltus visada persijokite – taip išvengsite gumulėlių ir užtikrinsite purus keksą.
- Jei įmaišysite uogas, apvoliokite jas miltuose – taip jos nenusės į dugną kepant.
- Keksą reikėtų kepti įkaitintoje orkaitėje – taip iš karto susiformuos traški plutelė.
- Po kepimo leiskite keksui visiškai atvėsti kepimo formoje, kad jis nesubyrėtų išimant.
Atsiliepimai
Daiva Gedminiene
Atsakyti
Wiki 😊
Atsakyti
Ernesta
Atsakyti
🤷♀️
Atsakyti