Jogurtinis keksas su vyšnių kremu

2021-03-29 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
Jeigu prisišaldėte uogų, tai atėjo pats laikas sunaudoti labai skaniam kekso kremui. Esu mėginusi gaminti su juodaisiais ir raudonaisiais serbentais, bet vyšnios čia man asmeniškai labiausiai tinka, nes taip pat turi rūgštelės. Žinoma, galite rinktis ir serbentus, mano vaikams su jais labiau patiko. :)

Gamindama naudojau Alma graikinį jogurtą, kuris konsistencija itin panašus į pertrintą varškę.

Ingredientai

    Keksui:
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 75 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • natūralus jogurtas: 25 gramų
    • miltai: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Vyšnių kremui:
    • vyšnios: 100 gramų (naudoju šaldytas)
    • cukrus: 100 gramų
    • natūralus jogurtas: 150 gramų
    • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
    • želatina: 15 gramų
    • vanduo: 45 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keksas: Minkštą sviestą ir cukrų plakame su cukrumi iki purios masės.
  2. 2. Tada mušame po vieną kiaušinį, kiekvieną paplakdami maždaug vieną minutę.
  3. 3. Tuomet sudedame jogurtą ir išplakame iki vienalytės masės.
  4. 4. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir kuo trumpiau išmaišome šauktu (ne mikseriu).
  5. 5. Gautą masę supilame į kekso formą išklotą su kepimo popieriumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
  6. 6. Kai atvės, perpjauname į 3 lakštus.
  7. 7. Vyšnių kremas: Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
  8. 8. Į puodą sudedame vyšnias, 50 gramų cukraus ir verdame, kol ištirpsta cukrus ir šiek tiek nugaruoja skysčio (vyšnias patraiškome su šaukštu).
  9. 9. Į karštas vyšnias sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta.
  10. 10. Kai atvėsta, sumaišome su jogurtu.
  11. 11. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir sumaišome su jogurto bei vyšnių mase.
  12. 12. Kekso formavimas: Į kekso formą dedame vieną kekso lakštą ir pusę kremo, tuomet ant viršaus dedame vėl lakštą ir likusią dalį kremo, uždengiame likusiu lakštu.
  13. 13. Dedame į šaldytą bent kelioms valandoms arba geriausiai visai nakčiai į šaldytuvą.
  14. 14. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra ir skanaujame!
  15. 15. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Sviestinis citrinų keksas
(1)
Drėgnas ir labai skanus morkų keksas su glajumi
(10)
Karališkas obuolinis keksas
(2)