Toks apelsinų ir morkų keksas-pyragas nors ir visai nesunkiai paruošiamas, bet tikrai tinka ir ant šventinio stalo patiekti! Mano virtuvės lentynose keksų kepimo forma pastaruoju metu buvo giliai paslėpta, bet atradus šį receptą vis dažniau ją išsitraukiu.
Šio apelsinų ir morkų kekso receptą vis tobulinau, kol galiausiai likau itin patenkinta tiek skoniu, tiek tekstūra. Mano tikslas buvo ganėtinai paprastas, kad keksas būtų nei sausas, nei per daug drėgnas. Jis bent kelias dienųasbūna kaip šviežias.
Man pačiai tikrai itin patinka apelsinų skonis. Morkų skonio valgant visiškai nesijaučia, bet jos suteikia ir saldumo, ir drėgnumo. Pats keksas gaunasi purus, minkštas, vidutiniškai saldus.
Glajaus sunaudojau palyginus nedaug. Jis itin skaniai valgosi. Jo drąsiai galite pasigaminti ir daug daugiau!