Toks apelsinų ir morkų keksas-pyragas nors ir visai nesunkiai paruošiamas, bet tikrai tinka ir ant šventinio stalo patiekti! Mano virtuvės lentynose keksų kepimo forma pastaruoju metu buvo giliai paslėpta, bet atradus šį receptą vis dažniau ją išsitraukiu.
Šio apelsinų ir morkų kekso receptą vis tobulinau, kol galiausiai likau itin patenkinta tiek skoniu, tiek tekstūra. Mano tikslas buvo ganėtinai paprastas, kad keksas būtų nei sausas, nei per daug drėgnas. Jis bent kelias dienas būna kaip šviežias.
Man pačiai tikrai itin patinka apelsinų skonis. Morkų skonio valgant visiškai nesijaučia, bet jos suteikia ir saldumo, ir drėgnumo. Pats keksas gaunasi purus, minkštas, vidutiniškai saldus.
Glajaus sunaudojau palyginus nedaug. Jis itin skaniai valgosi. Jo drąsiai galite pasigaminti ir daug daugiau!
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą ruošiant šį apelsinų ir morkų pyragą-keksą, vertėtų atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
- Morkas geriausia tarkuoti smulkia tarka, kad jos tolygiai pasiskirstytų tešloje ir nesudarytų didelių gabalėlių.
- Prieš naudojimą kiaušinius ir jogurtą rekomenduojama išimti iš šaldytuvo ir leisti pasiekti kambario temperatūrą, taip užtikrinant geresnį ingredientų susijungimą.
- Apelsino žievelę tarkuokite tik viršutinį oranžinį sluoksnį, vengdami baltos dalies, kuri gali suteikti kartumą.
- Kepant pyragą, pirmą kepimo pusvalandį neatidarykite orkaitės durelių, kad išvengtumėte temperatūros svyravimų, kurie gali paveikti pyrago kilimą.
- Prieš apliejant glajumi, pyragas turi būti visiškai atvėsęs, kitaip glajus gali ištirpti ir įsigerti į pyragą.
- Kad pyragas išliktų drėgnas ilgesnį laiką, laikykite jį sandariai uždarytame inde kambario temperatūroje.
Atsakinėjama į Komentarą