Greitai pagaminamas kondensuoto pieno keksas su vanilės esencija ir cukraus pudra

2025-03-22 Autorius oSkanu.lt

Greitai pagaminamas kondensuoto pieno keksas su vanilės esencija ir cukraus pudra
Tai labai greitai pagaminamas ir labai skanus kondensuoto pieno keksas, ruošiamas su vanilės esencija ir cukraus pudra. Patiko ir man, ir užsukusiems svečiams. Tikrai gaminsiu jį dar ne vieną kartą, nes ingredientai visai paprasti, jų visai nedaug, paruošimas taip pat labai paprastas, o rezultatas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Drąsiai rekomenduoju pasigaminti ir Jums bei pasilepinti prie puodelio mėgstamos kavos ar arbatos. Tad imamės darbo jau dabar! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje paprasto sviesto galima naudoti bedruskį sviestą arba kokosų aliejų (tačiau skonis šiek tiek keisis).
  • Kepimo miltelius galima pakeisti soda (0,5 arbatinio šaukštelio) ir citrinos sultimis (0,5 arbatinio šaukštelio).
  • Jei neturite cukraus pudros, galite naudoti smulkų cukrų, sumalus jį kavos malūnėliu.
  • Vanilės esenciją galima pakeisti vanilės ekstraktu, vanilės ankšties sėklomis arba vaniliniu cukrumi (1 pakelis).
  • Kondensuoto pieno galima naudoti tiek paprastą, tiek su pridėtiniais priedais, pavyzdžiui, karamele.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norėdami gauti puriausią tešlą, įsitikinkite, kad sviestas yra kambario temperatūros.
  • Kiaušinius taip pat rekomenduojama išimti iš šaldytuvo bent 30 minučių prieš gaminimą.
  • Jei norite, kad keksas būtų dar aromatingesnis, galite pridėti tarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
  • Tešlą maišykite nepermaišydami, nes taip keksas gali tapti per kietas.
  • Keksą galima papuošti papildoma cukraus pudra, uogomis arba šviežiomis mėtų šakelėmis.

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: ~225 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • cukraus pudra: 100 gramų
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldintas kondensuotas pienas: 240 gramų
    • kiaušiniai: 3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Ištepame sviestu arba ištiesiame kepimo popieriumi 26x12 centimetrų dydžio kepimo indą.
  3. 3. Tuomet cukraus pudrą, sviestą ir druską išplakame, kol masė pataps puri, maždaug dvi minutes.
  4. 4. Tada supilame kondensuotą pieną ir išmaišome iki lygios masės.
  5. 5. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, ir įmaišome juos į plakinį. Įmušame kiaušinius, supilame vanilės esenciją ir dar kartą išmaišome iki vientisos masės.
  6. 6. Gautą tešlą sukrečiame į pasiruoštą kepimo indą ir kepame, kol gražiai parus, maždaug 60 minučių.
  7. 7. Pilnai atvėsiname ir lepinamės!
Purus citrininis keksas
(3)
Burnoje tirsptantis moliūgų pyragas be kiaušinių
(1)
Šokoladinis migdolinis keksas
(3)
Kalėdinis keksas
(5)
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
(2)