1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros.
2. Kekso formą ištepame su sviestu.
3. Kartu persijojame miltus, sodą, druską, cinamoną ir muskatą.
4. Tuomet dideliame dubenyje elektriniu mikseriu išplakame kiaušinius ir cukrų iki vientisos masės.
5. Įmaišome obuolių tyrę, tarkuotą imbierą, aliejų ir vanilės ekstraktą.
6. Mentele arba mediniu šaukštu atsargiai įmaišome miltus - maišome tik tol, kol nebesimatys sausų miltų.
7. Tešlą supilame į paruoštą formą ir kepame maždaug 45 minutes, kol į pyrago vidurį įdurtas medinis pagaliukas liks sausas.
8. Pyragą traukiame iš orkaitės ir paliekame maždaug 10 minučių, kad atvėstų ir atšoktų nuo formos kraštų.
9. Pyragą apverčiame ant grotelių ir paliekame, kad visiškai atvėstų.
10. Glajus: Persijojame cukraus pudrą.
11. Nedideliame puodelyje ant vidutinio kaitrumo ugnies užviriname sviestą, rudąjį cukrų, grietinėlę ir druską. Kai mišinys užverda, verdame lygiai vieną minutę.
12. Puodą nukeliame nuo ugnies, palaukiame porą minučių, kad nustotų kunkuliuoti ir šiek tiek pravėstų.
13. Į karštą mišinį, nuolat maišydami, dalimis beriame cukraus pudrą, kol glajus taps norimo tirštumo. Gali ir neprireikti visos cukraus pudros.
14. Paruoštą glajų užpilame ant atvėsusio kekso. Lepinamės!
15. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.