Šis keksas gavosi gavosi tiesiog super. Gamindama nieko įspūdingo nesitikėjau, nes realiai sudėjau, ką turėjau namie. Bet niekas ir negalėjo gautis blogai - sudėta itin teisinga, bent jau mano akimis: tiek kiaušinių yra, tiek riebaliuko, tiek saldumo, tiek pieno produktų. Realiai sujungiau du keksus į vieną - grietinėlės ir kondensuoto pieno. Ir šitaip gauname geriausią keksą pasaulyje. Jeigu žinote geresnį, būtinai pasidalinkite komentaruose.
O jeigu dar kondensuotą pieną naudosite karamelizuotą/virtą bus kažkas nepaprasto.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šis keksas yra nepaprastai lankstus, todėl galite jį pritaikyti pagal savo skonį ir turimus produktus:
Reklama
- Vietoje paprastų miltų galite naudoti kvietinius pilno grūdo miltus, tačiau tokiu atveju tešla bus kiek sunkesnė.
- Jeigu neturite 405D tipo miltų, tiks bet kokie aukštos kokybės kepinių miltai arba universalūs miltai.
- Kondensuotą pieną galite pakeisti karamelizuotu kondensuotu pienu (dulce de leche) visiškai arba dalimis – taip gausite gilesnį, karamelės skonio keksą.
- Vietoje grietinėlės galite naudoti riebią grietinę (30% riebumo), tačiau tuomet tešla bus tirštesnė, gali reikėti įdėti šlakelį pieno.
- Vanilinį cukrų galima pakeisti vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu) arba vanilės ankšties sėklomis.
- Norint papildyti skonį, galima įdėti citrinos arba apelsino žievelės, maltų cinamono arba kardamono.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepimą, įkaitinkite orkaitę iki nurodytos temperatūros mažiausiai 15 minučių – tai užtikrina tolygų kepimą.
- Visus ingredientus paruoškite kambario temperatūros – taip jie geriau susimaišys.
- Grietinėlę plakite šaltą – ji geriau išsiplaką ir suteikia tešlai daugiau pūstumo.
- Maišydami grietinėlę į tešlą, naudokite mentelę ir atlikite lengvus, užverčiančius judesius, kad nesubliūkštų išplakta grietinėlė.
- Kepimo formą patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi, palikdami kraštus išsikišusius – taip lengviau išimsite keksą.
- Įdėkite į formą ne daugiau kaip 2/3 tešlos, nes kepant ji pakils.
- Jei viršus pradeda per greitai ruduoti, uždenkite jį folija.
- Prieš pjaustydami, leiskite keksui visiškai atvėsti – taip jis nepraras formos ir bus lengviau pjaustyti.