Aš tikrai labai mėgstu pačius įvairius keksus. Ne tik juos valgyti, bet ir gaminti. Tenka pripažinti, kad ganėtinai dažnai susigundau jų ir nusipirkti, bet šį kartą nusprendžiau išsikepti pati. "Užkliuvo" akis už kondensuoto pieno kekso recepto ir išmėginau. Nenusivyliau. Be proto skanus. Atradusi šį receptą pirksiu daug rečiau ir gaminsiu daug dažniau. Šiandien rekomenduoju tai padaryti ir Jums! ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šis receptas yra labai lankstus ir leidžia eksperimentuoti pagal savo skonį:
- Sviesto vietoje galite naudoti kokosų aliejų arba margariną (tačiau sviestas tikrai suteikia geriausią skonį).
- Vietoje vanilinio cukraus galima naudoti vanilinį ekstraktą (0,5-1 arbatinio šaukštelio) arba vanilės ankštį.
- Jei neturite kondensuoto pieno, galite naudoti sutirštintą pieną be cukraus ir padidinti cukraus kiekį.
- Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų, tai suteiks karamelės poskonį.
- Miltus galima keisti viso grūdo miltais (nors tekstūra bus šiek tiek kitokia) arba dalį miltų pakeisti migdolų miltais, jei norite subtilaus riešutų skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint gauti purų ir minkštą keksą, svarbu nepersistengti maišant tešlą – per ilgas maišymas gali sukietinti galutinį rezultatą.
- Prieš kepant, galite formelę ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, arba iškloti kepimo popieriumi – taip keksas neprikibs.
- Kekso iškepimą galite patikrinti įsmeigdami medinį pagaliuką – jei ištrauktas jis lieka sausas, keksas jau iškepęs.
- Jei norite sodresnio skonio, į tešlą galite įmaišyti tarkuotos citrinos žievelės arba apelsinų žievelės.
- Keksą galima papuošti ne tik cukraus pudra, bet ir šokolado glajumi arba uogų padažu.