Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi

2019-02-12 Autorius Lithuanian in the USA

Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi
Nerealiai minkštas, drėgnas bei labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnio! Šis keksas mane labai nustebino savo nuostabiu skoniu, tikrai nesitikėjau, kad keksas gausis toks neapsakomai gardus, o dar ir išvaizda kokia nuostabi! Tiesiog tobulas kepinys. Nebijokite naudoti citrinų ne tik pačiam keksui, bet ir sirupui ir glajui, kadangi citrinos skonis būna tikrai ne per stiprus, bet kaip tik labai gaivus.

Ingredientai

    Keksui:
    • natūralus jogurtas: 275 gramų
    • miltai: 180 gramų
    • cukrus: 125 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 120 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • nutarkuota citrinos žievelė: 2 arbatinių šaukštelių (man tam prireikė 2 citrinų)
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba vanilės ekstraktas)
    • smulki druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
    Sirupui:
    • citrinos sultys: 75 mililitrų
    • cukrus: 65 gramų
    Glajui:
    • cukraus pudra: 240 mililitrų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską.
  3. 3. Tada kitame dubenyje sumaišykite jogurtą, cukrų, kiaušinius, citrinos žievelę bei vanilę. Miltų mišinį įsijokite į jogurto masę bei lėtai išmaišykite. Šaukštu įmaišykite aliejų.
  4. 4. Po to pailgą kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite sviestu bei pabarstykite miltais. Supilkite tešlą bei kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 min. Pabaigoje kepimo patikrinkite mediniu pagaliuku ar keksas jau yra iškepęs. Kai keksas iškeps, išimkite iš orkaitės bei palikite formoje maždaug 10 minučių atvėsti. Paskui atsargiai išimkite iš kepimo formos bei padėkite ant grotelių, o groteles uždėkite ant lėkštės.
  5. 5. Sirupas: Į nedidelį prikaistuvį supilkite citrinos sultis bei cukrų, kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Palikite šiek tiek atvėsti. Sirupą pamažu užpilkite ant dar šilto kekso naudodamos šaukštą. Kai sirupas nuo kekso nubėga į lėkštę, galite keksą sulaistyti dar kelis kartus. Paskui keksą palikite visiškai atvėsti.
  6. 6. Glajus: Visus nurodytus ingredientus sumaišykite viename dubenėlyje bei užpilkite ant kekso. Lepinkitės!
  7. jogurtinis keksas su glajumi
  8. 7. Pastebėjimas: Jeigu neturite kepimo indo aukštais kraštais, tada naudokite keksiukų formeles arba gilesnę kepimo formą. Tik tokiu atveju kepimo laikas turėtų būti žymiai trumpesnis.
  9. citrininis jogurtinis keksas su glajumi
"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis ir soda
(4)
Varškės keksas su razinomis
(26)