Purus citrininis keksas

2018-10-22 Autorius Miss Baklažan

Purus citrininis keksas

Ingredientai

    • citrinų sultys: 60 mililitrų
    • tarkuota citrinos žievelė: 1 šaukšto
    • sviestas: 200 gramų
    • miltelinis cukrus: 350 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • kiaušiniai: 4
    • pienas: 40 mililitrų
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lydytą sviestą išplakame su milteliniu, vaniliniu cukrumi bei kiaušinių tryniais. Pieną sumaišome su citrinų sultimis bei supilame į sviesto ir cukraus masę.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais bei persijojame. Sudedame citrinos žievelę bei išmaišome. Visus ingredientus, išskyrus kiaušinių baltymus, sumaišome. Tada baltymus išplakame iki standžių putų bei atsargiai įmaišome į tešlą.
  3. 3. Galiausiai kepame maždaug 60 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol dailiai apskrus. Patiekiame ir mėgaujamės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau citrininių keksų receptų rasite: Citrininiai keksai.
Šokolado ir bananų keksas
(2)
Karališkas obuolinis keksas
(2)