1. Pirmiausia sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išsukite.
2. Tuomet įmaišykite vanilinį cukrų ir druską.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį įmaišykite į tešlą, kartu dalimis dėkite ir moliūgo tyrę.
4. Kekso formą arba formas (geriau 2) išklokite su kepimo popieriumi ir supilkite tešlą, ją išlyginkite.
5. Po to kepkite iki 175-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 min. Jeigu kepsite vienoje formoje tai truks ilgiau, nes keksas gausis storas.
6. Pravėsusį išimkite iš formos ir atvėsinkite ant grotelių. Lepinkitės!
7. Patarimas: Dar šiltą galite, jeigu norisi, apipilti sirupu (150 mililitrų citrinų - apelsinų sulčių ir 150 gramų miltinio cukraus pavirkite labai silpnai maždaug 8 minutes). Mano šeimai šis keksas skanus be glaisto, tai aš jo ir negaminu. :)
8. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Atsakinėjama į Komentarą