Jogurtinis keksas su razinomis

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Jogurtinis keksas su razinomis
Itin fantastiško skonio, labai purus ir be galo skanus jogurtinis keksas su razinomis. Kuo puikiausiai dera prie mėgstamos puodelio kavos arba arbatos. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei norisi paįvairinti receptą, galima razinas pakeisti džiovintomis spanguolėmis arba džiovintomis vyšniomis. Taip pat puikiai tiks ir smulkiai supjaustyti džiovinti abrikosai, slyvos ar datulės. 
  • Natūralų jogurtą galima pakeisti graikišku jogurtu, kuris suteiks keksui dar daugiau kremiškumo, arba kefyru, jei norite lengvai rūgštesnio skonio. 
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei ieškote alternatyvų, o cukrų galima pakeisti medumi (naudokite 80 g vietoj 100 g) arba klevų sirupu. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausi keksai gaunasi tada, kai visi ingredientai yra kambario temperatūros prieš pradedant gaminti. Ypač svarbu, kad kiaušiniai nebūtų šalti. Maišant tešlą, stenkitės nepersistengti – per daug išmaišyta tešla gali prarasti purumą. Razinas prieš dėdami į tešlą galite trumpai pamirkyti šiltame vandenyje arba apšlakstyti romu, kad jos taptų minkštesnės ir skanesnės. Jei norite, kad keksas būtų dar puošnesnis, viršų galite papuošti migdolų drožlėmis arba apibarstyti cukraus pudra prieš patiekiant. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 100 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • natūralus jogurtas: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • razinos: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išlydome, truputį atvėsinkite, kad nebūtų karšta, bei išsukame su kiaušiniais ir cukrumi.
  2. 2. Tuomet į sviesto bei kiaušinių masę persijojame miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius bei viską gerai išmaišome.
  3. 3. Razinas pavoliojame miltuose, kad šie tolygiai pasiskirtytų, ir įmaišome į tešlą.
  4. 4. Tada į masę įpilame jogurto, dar kartelį viską gerai išmaišome.
  5. 5. Krečiame į norimos formos aliejumi išteptą apvalią kekso skardą.
  6. 6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  7. 7. Pjaustome ir skanaujame!

Roma

Naudingas
(4)
Puokiai gavosi ir mums. Trapus, purus... ko gi daugiau reikia keksui;) Tik va, mes nedėjome razinų, o vietoj jų idėjome anakardžio smulkintų riešutų. Skonis nepakartojamas!
Atsakyti

Evelina

Naudingas
(0)
Oi kaip skaniai gavosi... su kavos puodeliu nuostabiai susivalgė šis keksas. Ir ateityje gaminsime. Tik razinų mes dėjome porą saujų, nes jas mėgstame labai įvairiuose kepiniuose :)
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Keksas su juodaisiais serbentais ir nutella
(1)
Paprastas keksas su džiovintomis spanguolėmis
(2)
"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis ir soda
(4)
Purus keksas su spanguolėmis
(1)