Jogurtinis keksas su razinomis

2018-03-31 Autorius oSkanu.lt

Jogurtinis keksas su razinomis
Itin fantastiško skonio, labai purus ir be galo skanus jogurtinis keksas su razinomis. Kuo puikiausiai dera prie mėgstamos puodelio kavos arba arbatos. 

Jei norisi paįvairinti receptą, galima razinas pakeisti džiovintomis spanguolėmis. Šitaip gausite vis kitokį nenuviliantį rezultatą. :)

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 100 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • natūralus jogurtas: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • razinos: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išlydome, truputį atvėsinkite, kad nebūtų karšta, bei išsukame su kiaušiniais ir cukrumi.
  2. 2. Tuomet į sviesto bei kiaušinių masę persijojame miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius bei viską gerai išmaišome.
  3. 3. Razinas pavoliojame miltuose, kad šie tolygiai pasiskirtytų, ir įmaišome į tešlą.
  4. 4. Tada į masę įpilame jogurto, dar kartelį viską gerai išmaišome.
  5. 5. Krečiame į norimos formos aliejumi išteptą apvalią kekso skardą.
  6. 6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Roma

Puokiai gavosi ir mums. Trapus, purus... ko gi daugiau reikia keksui;) Tik va, mes nedėjome razinų, o vietoj jų idėjome anakardžio smulkintų riešutų. Skonis nepakartojamas!
Atsakyti

Evelina

Oi kaip skaniai gavosi... su kavos puodeliu nuostabiai susivalgė šis keksas. Ir ateityje gaminsime. Tik razinų mes dėjome porą saujų, nes jas mėgstame labai įvairiuose kepiniuose :)
Atsakyti
Drėgnas morkų keksas
(13)
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)