Itin fantastiško skonio, labai purus ir be galo skanus jogurtinis keksas su razinomis. Kuo puikiausiai dera prie mėgstamos puodelio kavos arba arbatos.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei norisi paįvairinti receptą, galima razinas pakeisti džiovintomis spanguolėmis arba džiovintomis vyšniomis. Taip pat puikiai tiks ir smulkiai supjaustyti džiovinti abrikosai, slyvos ar datulės.
- Natūralų jogurtą galima pakeisti graikišku jogurtu, kuris suteiks keksui dar daugiau kremiškumo, arba kefyru, jei norite lengvai rūgštesnio skonio.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei ieškote alternatyvų, o cukrų galima pakeisti medumi (naudokite 80 g vietoj 100 g) arba klevų sirupu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausi keksai gaunasi tada, kai visi ingredientai yra kambario temperatūros prieš pradedant gaminti. Ypač svarbu, kad kiaušiniai nebūtų šalti. Maišant tešlą, stenkitės nepersistengti – per daug išmaišyta tešla gali prarasti purumą. Razinas prieš dėdami į tešlą galite trumpai pamirkyti šiltame vandenyje arba apšlakstyti romu, kad jos taptų minkštesnės ir skanesnės. Jei norite, kad keksas būtų dar puošnesnis, viršų galite papuošti migdolų drožlėmis arba apibarstyti cukraus pudra prieš patiekiant.
Roma
Atsakyti
Evelina
Atsakyti