Neseniai Jums rodžiau
citrininio kekso su citrininiu glajumi receptą, kuris man absoliučiai tobulas. Draugė pamačiusi tą receptą, atsiuntė šio Starbucks kekso receptą su aguonomis ir sakė, kad privalau išmėginti, nes jis taip pat be galo skanus. Tad neliko nieko kito, tik imti ir pasigaminti. Ji tikrai buvo teisi, keksas be galo skanus. Jeigu esate aguonų mėgėjas visokiuose pyraguose, tai būtinai rinkitės šį variantą, jei labiau mėgstate variantu be jų, tai likite prie mano pirminio recepto. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiam receptui galite naudoti keletą alternatyvų, kurios leis pritaikyti keksą pagal jūsų skonį ar mitybos poreikius:
- Vietoje įprasto kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių ir pusę pilno grūdo miltų sveikesniam variantui.
- Cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba sumažinti jo kiekį, jei mėgstate mažiau saldų desertą.
- Jei neturite citrinų ekstrakto, galite naudoti daugiau nutarkuotos citrinos žievelės arba apelsinų ekstraktą subtiliam skonio niuansui.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, kas suteiks keksui subtilaus kokoso aromato.
- Aguonas galite pakeisti sezamo sėklomis arba čija sėklomis, jei neturite aguonų po ranka.
- Aliejų galima rinktis įvairų - tinka tiek saulėgrąžų, tiek rapsų, tiek kokosų aliejus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Štai keletas patarimų, kurie padės pasiekti tobuliausią rezultatą:
- Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, ypač kiaušiniai ir sviestas, nes taip jie geriau susimaišys.
- Prieš dedant citrinos žievelę, įsitikinkite, kad citrina yra gerai nuplauta, nes naudosite išorinį jos sluoksnį.
- Siekiant intensyvesnio citrinos skonio, galite į tešlą įmaišyti šiek tiek citrinos sulčių.
- Kepimo formą patartina iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, kad keksas lengvai atsiskirtų.
- Kekso iškepimą galite patikrinti įbesdami medinį pagaliuką - jei jis ištraukiamas sausas, keksas jau iškepęs.
- Leiskite keksui visiškai atvėsti prieš pjaustant, taip išlaikysite jo struktūrą.
- Glazūrą geriausia užpilti ant visiškai atvėsusio kekso, kad ji nesusigertų į karštą tešlą.
Jolanta
Atsakyti
Jūratė
Atsakyti