Greitas kefyro keksas su aliejumi ir razinomis - tai puikus pasirinkimas, kai norisi gardaus, minkšto ir sultingo kepinio, kurį galima paruošti be didelių pastangų. Rezultatas visuomet džiugina - puri tekstūra, subtilus kefyro rūgštumas ir saldžios razinos sukuria harmoningą skonių derinį. Keksas puikiai tinka tiek prie rytinės kavos ar arbatos, tiek kaip desertas po pietų ar vakarienės. Kefyras suteikia kepiniui ypatingą minkštumą ir purumą, o aliejus užtikrina, kad keksas išliks šviežias ir drėgnas net ir kitą dieną. Razinos paįvairina tekstūrą ir sukuria malonius saldžius akcentus kiekviename kąsnyje.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kefyrą galima pakeisti rūgpieniu, pasukų ar jogurtu - tai suteiks šiek tiek kitokį, bet ne mažiau skanų poskonį.
- Razinas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis, abrikosais, trešnėmis ar kitais džiovintais vaisiais.
- Jei nemėgstate džiovintų vaisių, galima įdėti šokolado gabaliukų, riešutų ar net karamelizuotų obuolių kubelių.
- Augalinis aliejus gali būti pakeistas tirpintu sviestu, kuris suteiks dar sodresnį skonį.
- Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, medumi ar klevų sirupu, tačiau tuomet reikėtų šiek tiek sumažinti skysčių kiekį recepte.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kepant šį keksą, labai svarbu gerai išmaišyti sausus ingredientus su šlapiais, kad tešla būtų vientisa.
- Razinas prieš dedant į tešlą galima trumpai pamirkyti karštame vandenyje - taip jos taps minkštesnės ir sultingesnės.
- Formos dydis taip pat svarbus - jei naudosite mažesnę formą, kepimo laikas gali pailgėti. Kekso iškepimą galima patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką - jei jis ištrauktas lieka švarus, keksas jau iškepęs.
- Leiskite keksui šiek tiek atvėsti formoje prieš išimdami, taip išvengsite jo subyrėjimo.