Skaniausias citrininis keksas su citrininiu glajumi

2024-01-19 Autorius oSkanu.lt

Skaniausias citrininis keksas su citrininiu glajumi
Šiandien Jums rodau man asmeniškai patį skaniausią keksą, kokį tik esu gaminusi. Citrininis keksas su citrininiu glajumi sudera tiesiog idealiai. Prie kavos ar arbatos puodelio nesugebės atsispirti nei vienas. Paruošimas tikrai nėra sunkus, ingredientai patys paprasčiausi, o rezultatas be galo geras. Labai rekomenduoju pasigaminti ir pasilepinti jau šiandien! 

Beje, mano keksas gavosi toks ryškiai geltonas todėl, kad naudojau naminius kiaušinius.

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 4
    • išspaustos citrinos sultys: 60 mililitrų
    • pienas: 40 mililitrų
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    Citrininiam glajui:
    • cukraus pudra: 100 gramų
    • citrinos sultys: 3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą gerai išsukite kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušinio tryniais iki vientisos masės.
  2. 2. Citrinos sultis sumaišykite su pienu bei supilkite į turimą masę nuolatos ją maišydamos.
  3. 3. Tuomet miltus persijokite su kepimo milteliais.
  4. 4. Citrinos žievelę sumaišykite kartu su miltais. Berkite į tešlą miltus bei šaukštu labai atsargiai išmaišykite.
  5. 5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo bei atsargiai įmaišykite į tešlą.
  6. 6. Tada pilkite tešlą į aliejumi pateptą formą bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių arba tol, kol patikrinus mediniu iešmeliu jis išliks sausas.
  7. 7. Citrininis glajus: Cukraus pudrą išmaišykite su citrinos sultimis iki vientisos masės.
  8. 8. Tolygiai paskleiskite ant iškepto kekso. Lepinkitės!
Skaniausias citrininis keksas su citrininiu glajumi
Skaniausias citrininis keksas su citrininiu glajumi
Skaniausias citrininis keksas su citrininiu glajumi

Ina

Pats tobuliausias. Neapsakomai skanus. Kas paragauja, prašo recepto.
Atsakyti

Jūratė Vainilavičienė

Kokio dydžio kepimo forma?
Atsakyti

Regina

Ačiū už puikų receptą, tris kartus kepiau ir labai pavyko. Labai skanus
Atsakyti

Justina

Ačiū už receptą :) Jeigu galite parašykite recepto pradžioje, kad kiaušinių baltymai bus reikalingi, nes nedažni kepėjai nesugalvojo kur juos padėti ir tiesiog utilizavo :))) ko pasekoje neturėjo jau ką plakti :D
Atsakyti