Autorius apie receptą
Drėgnas cinamoninis keksas su rabarbarais – tai tikras pavasario ir vasaros sezono skanumynas, išsiskiriantis ne tik nuostabiu kvapu, bet ir tekstūra. Šis keksas puikiai subalansuoja saldumą ir natūralią rabarbarų rūgštelę, o cinamonas priduoda jaukumo ir aromatingumo. Tai vienas tų desertų, kurių kvapas iš orkaitės sukviečia visus į virtuvę dar prieš jiems spėjant susėsti prie stalo. Keksas tinka tiek kasdieniam stalo saldumynui, tiek pasilepinimui savaitgalio rytą su puodeliu kavos ar arbatos.
Drėgnumas – tai šio kekso stiprybė. Kefyras, aliejus ir švieži rabarbarai padeda išlaikyti minkštą ir purią tekstūrą net ir po kelių dienų. Receptas yra nesudėtingas, todėl puikiai tinka net pradedantiesiems kepėjams, tačiau rezultatas – tikrai profesionalus. Be to, šį receptą galima šiek tiek pritaikyti pagal savo skonį – keisti ingredientus, papildyti riešutais ar kitais vaisiais.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kefyras: vietoje kefyro galima naudoti rūgpienį, natūralų jogurtą arba pasukas. Svarbu, kad produktas būtų šiek tiek rūgštus – tai padės aktyvuoti sodą ir suteiks purumo.
- Cukrus: galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks karamelinę natą, arba kokosų cukrų – sveikesnė alternatyva.
- Aliejus: tinka tiek saulėgrąžų, tiek rapsų aliejus, o norint subtilaus skonio – naudokite neutralaus skonio kokosų aliejų.
- Rabarbarai: galima keisti obuoliais, vyšniomis ar mėlynėmis, jei rabarbarų sezonas jau pasibaigęs.
- Miltai: galite naudoti pusę kiekio viso grūdo kvietinių miltų, kad keksas būtų maistingesnis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad rabarbarai neišleistų per daug sulčių, apibarstykite juos miltais prieš dėdami į tešlą.
- Jei norite dar aromatingesnio kekso, į tešlą įdėkite žiupsnelį maltų gvazdikėlių arba muskato riešuto.
- Keksą kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje, kad iškeptų tolygiai ir nesudegtų viršus.
- Tikrinant kepimo pabaigą, į kekso vidurį įsmeikite medinį pagaliuką – jei jis išeina sausas, keksas iškepęs.
- Leiskite keksui visiškai atvėsti prieš pjaustant – taip jis bus tvirtesnis ir neiširs.
Atsiliepimai