Autorius apie receptą
Itin aromatingas bei išvaizdus keksas, dėl migdolų miltų yra kiek trapesnis nei tradicinis keksas. Minkšta ir drėgna kekso tekstūra puikiai kontrastuoja su traškiais skrudintų migdolų griežinėliais viršuje.
Galimos ingredientų alternatyvos Šį skanėstą galima adaptuoti pagal jūsų skonį ir turimus produktus. Vietoje įprasto sviesto galima naudoti kokosų aliejų (180 gramų), kuris suteiks subtilų kokosų aromatą. Smulkų cukrų galima pakeisti ruduo cukrumi (225 gramų) arba medumi (170 gramų), tačiau medus suteiks drėgnesnę tekstūrą. Migdolų esenciją galima pakeisti vanilės ekstraktu arba vanilės esencija. Kviečių miltus galima pakeisti spelta miltais arba pusę kviečių miltų pakeisti grikių miltais, taip suteikiant keksui dar daugiau maistinių medžiagų. Jeigu norite sumažinti cukraus kiekį, galite naudoti kitus saldiklius, pavyzdžiui, stevią arba kokosų cukrų, tačiau tuomet reikėtų koreguoti proporcijas.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, naudokite kambario temperatūros ingredientus, ypač sviestą ir kiaušinius – tai užtikrins tolygų masės išplakimą. Jei norite intensyvesnio šokoladinio skonio, galite padidinti kakavos miltelių kiekį iki 4 valgomųjų šaukštų, pridėdami 4 valgomuosius šaukštus karšto vandens. Keksą reikėtų kepti žemesnėje temperatūroje ilgesnį laiką, kad jis iškeptų tolygiai ir neperdžiūtų. Labai svarbu neperžengti kekso kepimo laiko, nes dėl migdolų miltų jis greičiau išdžiūsta. Šį keksą galima paruošti iš anksto – jis išlieka šviežias iki 3 dienų, laikant sandariame inde kambario temperatūroje. Norint ilgiau išlaikyti, galima jį užšaldyti, supjaustytą porcijomis.
Atsiliepimai