Taip pat labai skanu į šį keksą įdėti didelę saują uogų. Tai paprastai pagaminamas keksas, bet tikrai neprastas keksas.
Ingredientai
kiaušiniai: 3
cukrus: 150 gramų
aliejus: 100 mililitrų
miltai: 200 gramų
krakmolas: 100 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplakame su cukrumi. Geriausia tai daryti su mikseriu. Kiaušinių masė turi padidėti keliais kartais.
2. Tada pilame aliejų bei gerai išplakame. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi.
3. Sujungiame abi mases bei gerai išmaišome iki vienalytės masės.
4. Tuomet kepimo formą ištepame riebalais bei supilame tešlą. Tešla gaunasi ganėtinai tirštoka, konsistencija prilygsta tirštos grietinės konsistencijai.
5. Įkaitiname orkaitę iki laipsnių 180 temperatūros bei kepame apie 40 minučių.
6. Patiekiame ir skanaujame!
Atsiliepimai
Daiva Gedminiene
Labai skanus, dar įdėjau razinų ir vietoj aliejaus, dėjau kepinių margarino.
Atsakyti
Wiki 😊
Skonio reikalas. Receptas aiškus ekonomiškas...bet...kepinys sausas ir sprangus.
Atsakyti
Ernesta
Šiandien kepiau, skanus! Sauso tipo, bet su kava/arbata liuks! Toks lengvutis :)
Atsakyti
🤷♀️
viskas ok, nemanau kad pavyks, dabar kepa:d, naptenkinta likau dėl: nepasakėte iš pradžių kad viską atskirai daryti, o dariau į vieną viską, antra nebuvo parašyta dėl cukraus. Išvis kam tiek aliejaus? 100ml????
Atsakyti
Atsiliepimai
Daiva Gedminiene
Atsakyti
Wiki 😊
Atsakyti
Ernesta
Atsakyti
🤷♀️
Atsakyti