1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame ištirpintą bei šiek tiek atvėsintą sviestą, grietinę, beriame vieną stiklinę miltų ir nugesintą sodą.
2. Tada įmaišome likusius miltus (pasiliekame kokius 3-4 šaukštus i baltą tešlą). Tešla turi gautis ne per tiršta, geros grietinės konsistencijos.
3. Tuomet tešlą padalinkite į 2 dalis, į vieną iš jų įmaišykite kakavą, o į kitą dalį pasiliktus miltus.
4. Po to į skardą dėkite šaukštą - siaurą ruožą šviesios tešlos, ant viršaus - šaukštą tamsios, kartokite tol, kol baigsite tešlą. Aš dar kartais supilu pusę baltos, paskui visą kakavinę, ir vėl baltą - čia pagal nuotaiką.
5. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Lepinkitės!
6. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.