Šokolado ir bananų keksas

2025-03-14 Autorius oSkanu.lt

Šokolado ir bananų keksas
Dabar visada kai užsinoriu greito ir skanaus deserto, gaminu šį keksą. Jam reikalingi produktai, beveik visada yra mano virtuvėje. Užtrunku vos 15 minučių, kad paruošti tešlą, o kitą darbą atlieka orkaitė. Apelsino žievelė suteikia subtilų citrusinį aromatą, kuris puikiai papildo sodrų šokolado skonį. Šis receptas tikrai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu, nes jis yra ne tik skanus, bet ir labai paprastas ruošti. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Šiam receptui puikiai tinka įvairios modifikacijos. Jei neturite juodojo šokolado, galite naudoti pieniškąjį arba net baltąjį šokoladą, nors skonis bus kiek saldesnis. 
  • Vietoje įprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, kuris suteiks gilesnį, karamelizuotą skonį. 
  • Jeigu neturite sviesto, galite pakeisti jį kokosų aliejumi – rezultatas bus taip pat skanus, tik su subtiliu kokosų aromatu. 
  • Apelsino žievelę ir sultis galima pakeisti citrinos arba net laimo – tik atkreipkite dėmesį, kad tokiu atveju dėl didesnio rūgštingumo gali reikėti šiek tiek daugiau cukraus. 
  • Jei norite dar sodresnio šokoladinio skonio, galite įdėti 2 valgomuosius šaukštus kakavos miltelių. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Kad keksas būtų tobulas, labai svarbu naudoti gerai prinokusius bananus – jie turi būti su rudomis dėmelėmis, tada būna saldžiausi ir aromatingiausi. 
  • Šokoladą su sviestu tirpinkite nedideliame karštume ir nuolat maišykite, kad nepridegtų. 
  • Miltus būtinai persijokite – tai padės išvengti gumuliukų tešloje. 
  • Jei norite traškumo, galite įmaišyti saują graikinių, lazdyno riešutų arba juodojo šokolado gabalėlių. 
  • Kepimo metu būtinai stebėkite keksą – jei paviršius pradeda per daug tamsėti, galite uždengti jį folija. 
  • Kekso paruošimas patikrinamas mediniu pagaliuku – jei įsmeigus į vidurį jis ištraukiamas švarus arba su keliais trupiniais, keksas jau iškepęs. 

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • bananai: 3 (gerai prinokę)
    • sviestas: 100 gramų
    • šokoladas: 100 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • apelsinų sultys: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kepimo popieriumi išklojame 22x22 centimetrų dydžio kepimo formą (galima nudot ir 24x24 cm.).
  3. 3. Tuomet sviestą ištirpiname su šokoladu, suberiame cukrų, išmaišome ir šiek tiek atvėsiname.
  4. 4. Tad po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
  5. 5. Bananus sumaigome šakute, palikdami ir didesnių gabaliukų.
  6. 6. Juos sudedame į šokolado masę, įpilame sulčių, įtarkuojame apelsino žievelę ir išmaišome.
  7. 7. Po to persijotus miltus suberiame su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai sumaišome.
  8. 8. Sukrečiame į kepimo formą ir kepame maždaug 30-40 minučių (kadangi mano forma didesnė, man užteko pusvalandį, bet čia labai priklauso nuo turimos orkaitės, tai reikia tikrinti kepimo metu).
  9. 9. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Galima to ir visai nedaryti. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Karališkas obuolinis keksas
(2)
Meduolinis keksas be kiaušinių ir pieno produktų
(1)