Keksiukai su sūriu ir daržovėmis

2024-12-10 Autorius Jurgittos receptai

Keksiukai su sūriu ir daržovėmis
Keksiukai su sūriu ir daržovėmis – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško ne tik skanaus, bet ir maistingo užkandžio. Šie pikantiški keksiukai sujungia daržovių gaivumą ir sūrio sodrumą, todėl jie tampa puikiu pasirinkimu tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Be to, juos lengva paruošti, o ingredientus galima keisti pagal savo skonį ar turimus produktus.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Miltai: vietoje kvietinių miltų galite naudoti pilno grūdo arba speltos miltus, taip padidindami kepinių maistinę vertę.
  • Čederio sūris: galite rinktis kitus kietuosius sūrius, pavyzdžiui, „Džiugas“ ar „Parmezanas“, kurie suteiks kitokį skonio atspalvį.
  • Natūralus jogurtas: jį galima pakeisti kefyru arba pasukomis, o jei norite lengvesnės versijos, naudokite augalinį pieną.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš dedant tarkuotas daržoves į tešlą, jas šiek tiek nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį. Tai padės išvengti per didelio tešlos drėgnumo.
  • Jei norite pridėti daugiau skonio, į tešlą galite įmaišyti smulkintų šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar krapai.
  • Norėdami suteikti keksiukams traškumo, prieš kepdami pabarstykite juos saulėgrąžų ar moliūgų sėklomis.

Kalorijos: 

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal 
  • Viename keksiuke (jei iškepama 12 vnt.): apie 150 kcal 

Ingredientai

    10-12 keksiukų:
    • miltai: 1,5 puodelio
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • morkos: 1 puodelio (tarkuotos smulkia burokine tarka)
    • cukinijos: 1 puodelio (tarkuotos stambia burokine tarka)
    • čederio sūris: 1 puodelio (tarkuotas)
    • kiaušiniai: 2
    • natūralus jogurtas: 0,5 (galima keisti pienu)
    • alyvuogių aliejus: trečdalio puodelio
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite sausus ingredientus: sumaišykite miltus su kepimo milteliais.
  2. 2. Įmaišykite daržoves ir sūrį: į miltų mišinį pridėkite tarkuotas morkas, cukinijas ir pusę kiekio tarkuoto sūrio. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite.
  3. 3. Paruoškite skystus ingredientus: atskirame inde išplakite kiaušinius su natūraliu jogurtu ir alyvuogių aliejumi, kol masė taps vientisa.
  4. 4. Sujunkite mišinius: supilkite skystą mišinį į sausų ingredientų ir daržovių dubenį. Kruopščiai išmaišykite, kad tešla būtų tolygi.
  5. 5. Paruoškite kepimo formeles: tešlą tolygiai paskirstykite į 10–12 keksiukų formelių, užpildydami jas maždaug iki 2/3 tūrio.
  6. 6. Papildomas sūris: ant kiekvieno keksiuko viršaus pabarstykite likusį tarkuotą sūrį.
  7. 7. Kepkite: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite keksiukus apie 25 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps viduje.
  8. 8. Patiekite: išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.
  9. 9. Santrauka: Keksiukai su sūriu ir daržovėmis – tai universalus ir maistingas patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Juos lengva pritaikyti pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonio pageidavimus. Be to, šie keksiukai yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į kasdienę mitybą, mėgaujantis gardžiu skoniu.

Atsakinėjama į Komentarą

Baisiai skanūs moliūgų keksiukai
(1)
Užkandiniai keksiukai su mėsa, sūriu ir česnaku
(5)
Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
(1)
Šokoladiniai keksiukai su rikota ir uogomis
(3)