kambario temperatūros nesūdytas sviestas: 100 gramų
cukraus pudra: 3 šaukštų
klevų sirupas: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Keksiukai: Kiaušinius ištrinkite su cukrumi.
2. Supilkite aliejų ir vanilės ekstraktą, gerai išmaišykite.
3. Tada suberkite sutarkuotas morkas. Dar kartą permaišykite.
4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius bei maltus gvazdiklius ir cinamoną. Gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti maždaug grietinės tirštumo. Jeigu pasirodys per skysta - galite įberti dar šiek tiek miltų.
5. Supilstykite į keksiukų formeles ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių arba kol į keksiuką įsmeigtas peilis arba medinis pagaliukas išliks visai sausas.
6. Iškeptus palikite atvėsti.
7. Kol keksiukai vėsta - paruoškite glaistą: Viską suberkite į indą ir gerai išplakite arba išsukite mediniu šaukštu.
8. Atvėsusius keksiukus dekoruokite.
9. Rekomendacija: Daugiau morkų keksiukų receptų rasite: Morkų keksiukai.