Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių

Autorius apie receptą

Koks didžiulis džiaugsmas yra pasiimti arbatos arba kavos termosą ir… 12 nekaloringų veganiškų keksiukų ir pasidžiaugti gamta. Va tuomet pasijauti tarsi rojuje!

Taigi, šį kartą prisikepiau nuostabių avietinių keksiukų. Man pačiai asmeniškai, keksiukai skaniausiai iškepa tada, kai yra naudojamas maltų linų sėmenų "kiaušinis". Keksiukai šitaip netampa guminiais, o tešla iškepa puri ir labai malonios tekstūros. Linų sėmenis, sumaišytus su vandeniu, visada palaikau šaldytuve maždaug 15 min. Per šį laiką jie nuostabiai išbrinksta ir po to "suriša" kepinį, suteikdami tvirtumo bei purumo. 

Cukraus šiuose keksiukuose dėjau visai nedaug. Jeigu norisi saldesnių keksiukų - būtinai įberiame daugiau cukraus.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Avižų pienas gali būti keičiamas migdolų, sojų, kokosų ar ryžių pienu.
  • Demerara cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba kokoso žiedų cukrumi.
  • Klevų sirupą galima keisti agavų sirupu arba datulių sirupu.
  • Speltos miltus galima keisti viso grūdo kvietiniais arba avižiniais miltais.
  • Rupius kvietinius miltus galima keisti baltais kvietiniais arba viso grūdo speltos miltais.
  • Maltus linų sėmenis galima keisti čija sėklomis (sumaišytomis su vandeniu).
  • Šviežias avietes galima keisti šaldytomis arba kitomis uogomis – mėlynėmis, gervuogėmis, serbentais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Linų sėmenų mišinį būtina palaikyti šaldytuve bent 15 minučių, kad susiformuotų „kiaušinio“ konsistencija.
  • Norint dar purenesnių keksiukų, galima į tešlą įmaišyti šaukštą obuolių tyrelės.
  • Jei naudojamos šaldytos avietės, jas reikėtų prieš tai apibarstyti miltais, kad kepant nesuteiktų perteklinės drėgmės.
  • Vanilės ekstraktas suteikia malonų aromatą – jo galima naudoti daugiau pagal skonį.
  • Norint traškesnės plutelės, keksiukus prieš kepimą galima apibarstyti trupučiu rudojo cukraus.

Ingredientai

    12 keksiukų:
    • avižų pienas: 1 stiklinės (arba kitas augalinis pienas)
    • aliejus: trečdalio stiklinės (45 mililitrų)
    • Demerara cukrus: trečdalio stiklinės (60 gramų)
    • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 200 gramų (2 nepilnų stiklinių - 1 stiklinė baltų speltos miltų, 1 stiklinė rupių kvietinių miltų)
    • maltos linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų (sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens)
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
    • šviežios arba šaldytos avietės: 1,5 stiklinės
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Į keksiukų kepimo formelę sudedame keksiukų popierėlius.
  3. 3. Tada linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens ir maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.
  4. 4. Į dubenį supilame augalinį pieną, cukrų, klevų sirupą, aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską sumaišome.
  5. 5. Kitame dubenyje sumaišome miltus bei kepimo miltelius.
  6. 6. Į drėgnų produktų dubenį supilame linų sėmenų mišinį. Viską sumaišome, kad neliktų linų sėmenų gumuliukų.
  7. 7. Į šį dubenį per 2 kartus suberiame miltus.
  8. 8. Avietes sumaišome su vienu valgomuoju šaukštų miltų, kad jos kepant neištįžtų.
  9. 9. Avietes suberiame į tešlą ir viską išmaišome. Paskirstome keksiukų formelėje.
  10. 10. Kepame orkaitėje maždaug 25-30 minučių arba kol keksiukai būna švelniai parudavę. Lepinamės!

Atsiliepimai

Keksiukai su šokoladu
(10)
Baisiai skanūs moliūgų keksiukai
(1)
Keksiukai su medumi ir ramunėlėmis
(3)
Keksiukai su sutirštintu pienu
(1)
Ananasiniai keksiukai
(4)