Autorius apie receptą
Koks didžiulis džiaugsmas yra pasiimti arbatos arba kavos termosą ir… 12 nekaloringų veganiškų keksiukų ir pasidžiaugti gamta. Va tuomet pasijauti tarsi rojuje!
Taigi, šį kartą prisikepiau nuostabių avietinių keksiukų. Man pačiai asmeniškai, keksiukai skaniausiai iškepa tada, kai yra naudojamas maltų linų sėmenų "kiaušinis". Keksiukai šitaip netampa guminiais, o tešla iškepa puri ir labai malonios tekstūros. Linų sėmenis, sumaišytus su vandeniu, visada palaikau šaldytuve maždaug 15 min. Per šį laiką jie nuostabiai išbrinksta ir po to "suriša" kepinį, suteikdami tvirtumo bei purumo.
Cukraus šiuose keksiukuose dėjau visai nedaug. Jeigu norisi saldesnių keksiukų - būtinai įberiame daugiau cukraus.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Avižų pienas gali būti keičiamas migdolų, sojų, kokosų ar ryžių pienu.
- Demerara cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba kokoso žiedų cukrumi.
- Klevų sirupą galima keisti agavų sirupu arba datulių sirupu.
- Speltos miltus galima keisti viso grūdo kvietiniais arba avižiniais miltais.
- Rupius kvietinius miltus galima keisti baltais kvietiniais arba viso grūdo speltos miltais.
- Maltus linų sėmenis galima keisti čija sėklomis (sumaišytomis su vandeniu).
- Šviežias avietes galima keisti šaldytomis arba kitomis uogomis – mėlynėmis, gervuogėmis, serbentais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Linų sėmenų mišinį būtina palaikyti šaldytuve bent 15 minučių, kad susiformuotų „kiaušinio“ konsistencija.
- Norint dar purenesnių keksiukų, galima į tešlą įmaišyti šaukštą obuolių tyrelės.
- Jei naudojamos šaldytos avietės, jas reikėtų prieš tai apibarstyti miltais, kad kepant nesuteiktų perteklinės drėgmės.
- Vanilės ekstraktas suteikia malonų aromatą – jo galima naudoti daugiau pagal skonį.
- Norint traškesnės plutelės, keksiukus prieš kepimą galima apibarstyti trupučiu rudojo cukraus.
Atsiliepimai