Ananasiniai keksiukai

Autorius apie receptą

Ananasiniai keksiukai – tai nepaprastai minkšti, drėgni ir aromatingi kepiniai, kurie užburia savo tropiniais skoniais ir lengvu paruošimu. Šie keksiukai pasižymi tobulu balansu tarp švelnaus saldumo ir gaivaus ananasų skonio, todėl jie puikiai tinka tiek prie rytinio kavos puodelio, tiek kaip deserto pabaiga po pietų ar vakarienės. Ananasiniai keksiukai yra ypatingi tuo, kad juose esantys ananasai suteikia natūralaus drėgnumo, o vanilinio pudingo milteliai – malonaus aromato ir švelnumo. Šis receptas atkeliavo iš Karibų virtuvės, kur tropiniai vaisiai dažnai naudojami kepiniuose.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprastų baltų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių ir pusę viso grūdo miltų, kas suteiks keksiukams daugiau maistinių medžiagų. 
  • Rudą cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba medumi (naudokite 1/2 puodelio medaus vietoje 2/3 puodelio rudo cukraus). 
  • Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba pasukų jogurtu, kas sumažins bendrą riebalų kiekį. 
  • Jei neturite vanilinio pudingo miltelių, galite naudoti vanilinį cukrų (2 pakelius) ir pridėti papildomą 50 g miltų. 
  • Aliejų galima rinktis kokosų, saulėgrąžų arba rapsų – kiekvienas suteiks šiek tiek kitokį aromatą. 
  • Vietoje šviežių ananasų galima naudoti ir kitus konservuotus vaisius – persikus ar abrikosus, tačiau tuomet keksiukai turės kitokį charakterį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Ruošiant ananasinius keksiukus, labai svarbu nepermaišyti tešlos – tai užtikrina, kad keksiukai būtų purūs ir minkšti. Maišykite tik tol, kol miltai sudrėks. 
  • Prieš dėdami į orkaitę, leiskite tešlai pastovėti 10 minučių – taip ji stabilizuosis. 
  • Jei norite dar skanesnių keksiukų, galite pridėti saują kapotų graikinių riešutų arba kokoso drožlių į tešlą. 
  • Iškepusius keksiukus galima aptepti citrinos glajumi arba kreminiu sūrio užtepėle papildomam skoniui. 
  • Iškepusius keksiukus visada atvėsinkite ant grotelių, kad dugnas nesuminkštėtų nuo kondensato. 
  • Šie keksiukai puikiai išsilaiko 3-4 dienas sandariame inde kambario temperatūroje, o šaldytuve – iki savaitės. 

Ingredientai

    ~24 keksiukai:
    • miltai: 2 puodelių (1 puodelis - 250 mililitrų)
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinio pudingo milteliai: 100 gramų
    • rudas cukrus: dviejų trečdalių puodelio
    • kiaušiniai: 1 (išplakto)
    • grietinė: 1 puodelio
    • smulkinti ananasai su sultimis: 220 gramų skardinės
    • aliejus: 0,5 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Pasiruošiame keksiukų formeles.
  3. 3. Tuomet dideliame dubenyje kartu persijojame miltus, kepimo miltelius, sodą ir pudingo miltelius.
  4. 4. Tada įmaišome rudąjį cukrų.
  5. 5. Kitame inde sumaišome kiaušinį ir grietinę.
  6. 6. Įmaišome ananasus ir aliejų.
  7. 7. Po to pilame kiaušinių – ananasų mišinį į miltus, maišome tik kol miltai sudrėks. Nepermaišome. Tešla turi gautis tiršta.
  8. 8. Supilame tešlą į formeles užpildydami maždaug du trečdalius formelės.
  9. 9. Kepame maždaug 15-20 minučių, iki kol pageltonuos. Lepinamės!
Ananasiniai keksiukai

Atsiliepimai

Keksiukai su mango įdaru ir maskarponės kremu
(1)
Keksiukai su persikų džemu
(2)
Morkų keksiukai su klevų sirupo glaistu
(3)