Autorius apie receptą
Ananasiniai keksiukai – tai nepaprastai minkšti, drėgni ir aromatingi kepiniai, kurie užburia savo tropiniais skoniais ir lengvu paruošimu. Šie keksiukai pasižymi tobulu balansu tarp švelnaus saldumo ir gaivaus ananasų skonio, todėl jie puikiai tinka tiek prie rytinio kavos puodelio, tiek kaip deserto pabaiga po pietų ar vakarienės. Ananasiniai keksiukai yra ypatingi tuo, kad juose esantys ananasai suteikia natūralaus drėgnumo, o vanilinio pudingo milteliai – malonaus aromato ir švelnumo. Šis receptas atkeliavo iš Karibų virtuvės, kur tropiniai vaisiai dažnai naudojami kepiniuose.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje įprastų baltų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus arba pusę kvietinių ir pusę viso grūdo miltų, kas suteiks keksiukams daugiau maistinių medžiagų.
- Rudą cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi arba medumi (naudokite 1/2 puodelio medaus vietoje 2/3 puodelio rudo cukraus).
- Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba pasukų jogurtu, kas sumažins bendrą riebalų kiekį.
- Jei neturite vanilinio pudingo miltelių, galite naudoti vanilinį cukrų (2 pakelius) ir pridėti papildomą 50 g miltų.
- Aliejų galima rinktis kokosų, saulėgrąžų arba rapsų – kiekvienas suteiks šiek tiek kitokį aromatą.
- Vietoje šviežių ananasų galima naudoti ir kitus konservuotus vaisius – persikus ar abrikosus, tačiau tuomet keksiukai turės kitokį charakterį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Ruošiant ananasinius keksiukus, labai svarbu nepermaišyti tešlos – tai užtikrina, kad keksiukai būtų purūs ir minkšti. Maišykite tik tol, kol miltai sudrėks.
- Prieš dėdami į orkaitę, leiskite tešlai pastovėti 10 minučių – taip ji stabilizuosis.
- Jei norite dar skanesnių keksiukų, galite pridėti saują kapotų graikinių riešutų arba kokoso drožlių į tešlą.
- Iškepusius keksiukus galima aptepti citrinos glajumi arba kreminiu sūrio užtepėle papildomam skoniui.
- Iškepusius keksiukus visada atvėsinkite ant grotelių, kad dugnas nesuminkštėtų nuo kondensato.
- Šie keksiukai puikiai išsilaiko 3-4 dienas sandariame inde kambario temperatūroje, o šaldytuve – iki savaitės.
Atsiliepimai