Keptas camembert sūris su šonine

Autorius apie receptą

Orkaitėje iškeptas pelėsinis kamambero (camembert) sūris, ko gero, būtų vienas iš nekasdienių užkandžių čempionato lyderių, kuris yra vertas visų pačių didžiausių pagyrų. O jeigu esate jį kepę jau ne vieną kartą, gal atėjo pats laikas receptą dar kiek patobulinti ir panaudoti šoninę? Patikėkite manimi, tobulas užkandis bus garantuotas. ;)


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje camembert galite naudoti brie sūrį, kuris taip pat yra minkštas baltasis pelėsinis sūris ir puikiai tiks kepti orkaitėje.
  • Rūkytą šoninę galima keisti plonomis vytintos kiaulienos arba net jautienos juostelėmis.
  • Jei norite švelnesnio skonio, česnaką galima pakeisti trupučiu svogūnų miltelių arba šalotais.
  • Rudo cukraus alternatyva gali būti medus arba klevų sirupas, kurie suteiks subtilaus saldumo.
  • Pipirus galima papildyti ar keisti maltomis rausvosiomis pipirų uogomis dėl įdomesnio aromato.
  • Džiovintus čiobrelius galima keisti rozmarinu arba raudonėliu, kurie taip pat dera su sūriais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Sūrį prieš kepant rekomenduojama palaikyti kambario temperatūroje apie 15-20 minučių, kad jis vienodžiau iškeptų ir viduje tolygiai išsilydytų.
  • Šoninės juosteles geriausia dėti glaudžiai viena prie kitos, kad kepant sūris neišbėgtų pro tarpus.
  • Jei norite dar traškesnės plutelės, paskutinėmis kepimo minutėmis galite įjungti grilio (viršutinio kaitinimo) funkciją.
  • Patiekite su paskrudinta duona, trapučiais arba šviežiomis daržovėmis, kurios puikiai subalansuos riebumą.
  • Sūrio vidų galite dar pagardinti lašeliu balzaminio acto arba spanguolių padažu, kad skonio paletė būtų dar turtingesnė.

Ingredientai

    • kamambero (camembert) sūriai: 1 (100 gramų)
    • rūkytos šoninės juostelės: 100 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • pipirai
    • čiobrelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių camembert sūrį pabarstykite pipirais ir čiobreliu, taip pat įtrinkite susmulkintu česnaku.
  2. 2. Tada apvyniokite rūkytos šoninės juostelėmis.
  3. 3. Tuomet dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  4. 4. Po to pabarstykite rudu cukrumi ir dar pakepkite 5 minutes.
  5. 5. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai