Keptas varškės tinginys su kondensuotu pienu ir bananais pagal Virtuvės Mitų Griovėjus

2024-04-11 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Keptas varškės tinginys su kondensuotu pienu ir bananais pagal Virtuvės Mitų Griovėjus
Apie tokį keptą varškės tinginio pyragą receptą su kondensuotu ir bananais sužinojau iš virtuvės mitų griovėjų laidos. Bet vis neprisiverčiau išmėginti, nors tikrai planavau. Paskui užsukusi pas draugę į svečius, sužinojau, kad ji jau mėgino ir pasakė, tik pačius geriausius atsiliepimus. Tad liko tik ir pačiai gaminti. Paruošti tokį tinginį itin paprasta. Man pačiai jo skonis labai patiko, taip pat labai patiko ir kitiems šeimos nariams. Bus kartojamas. Rekomenduoju ir Jums! 

Ingredientai

    • kreminė varškė: 500 gramų
    • saldintas kondensuotas pienas: 1 indelio (397 gramų)
    • citrinos žievelė ir sultys: iš 0,5 vnt.
    • sausainiai: 360 gramų (naudotas "Gaidelis")
    • bananai: 2 (dideli)
    • kakava

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kreminę varškę sumaišykite su kondensuotu pienu, pusės citrinos žievele bei jos sultimis.
  2. 2. Gerai išmaišykite bei paragaukite, jeigu reikia įdėkite dar 1 valgomąjį šaukštą cukraus.
  3. 3. Tuomet sausainius sulaužykite.
  4. 4. Į kepimui skirtą indą dėkite sumaigytą bananą, ant jo pusę sulaužytų sausainių bei užpilkite pusę varškės masės. Šiek tiek pamaišykite.
  5. 5. Vėl dėkite bananą, likusius sausainius bei užpilkite likusia varškės mase. Įsmeikite kelis sausainių gabaliukus.
  6. 6. Palikite kambario temperatūroje maždaug pusvalandį, kad sausainiai suminkštėtų bei kremas įsigertų.
  7. 7. Po to kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
  8. 8. Ištraukus apibarstykite kakavos milteliais.
  9. 9. Galite ragauti dar šiltą. Skanaus!
Keptas varškės tinginys su kondensuotu pienu ir bananais pagal Virtuvės Mitų Griovėjus
Keptas varškės tinginys su kondensuotu pienu ir bananais pagal Virtuvės Mitų Griovėjus
Keptas varškės tinginys su kondensuotu pienu ir bananais pagal Virtuvės Mitų Griovėjus
Keptas varškės tinginys su kondensuotu pienu ir bananais pagal Virtuvės Mitų Griovėjus