Sluoksniuotas želė desertas su maskarpone ir mandarinais stiklinėje

2024-12-05 Autorius Vaida Bučinskienė

Sluoksniuotas želė desertas su maskarpone ir mandarinais stiklinėje
Želė desertas su kremu ir mandarinais - tai lengvas, gaivus ir akį traukiantis desertas, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Spalvoti želė gabaliukai suteikia žaismingumo ir spalvų, Ant želė dedamas švelnus kremas, pagamintas iš purios grietinėlės ir kreminio maskarponės sūrio, taip maloniai tirpsta burnoje. O sultingi mandarino gabaliukai prideda gaivaus vaisinio saldumo ir subtilaus rūgštumo.
Šis desertas yra toks paprastas paruošti, kad tinka ne tik kasdieniam pasilepinimui, bet ir šventiniam stalui.

Redaktorės Vaidos komentaras
- pasirinkite savo mėgstamą želė, galite maišyti kelias spalvas arba naudokite vieną pasirinktą. Jeigu norisi papildomos rūgštelės, plakant kremą galima įlašinti kelis lašus citrinos sulčių. Paruoštam desertui nereiktų leisti ilgai stovėti kambario temperatūroje, kremas gali šiek tiek ištežti. 

Ingredientai

    • Raudona želė: 1 pakelis
    • Žalia želė: 1 pakelis
    • Grietinėlė: 200 ml
    • Maskarponė: 250 g
    • Cukraus pudra: 100 g
    • Mandarinai: 3 vnt.
    • Mėtos lapeliai: papuošimui (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošti visus ingredientus.
  2. ingredientai
  3. 2. Pirmiausia paruošti želė. Į atskirus dubenėlius supilti želė miltelius.
  4. želė milteliai dubenėliuose
  5. 3. Užpilti verdančiu vandeniu (kiekis priklausomai nuo gamintojo gali skirtis). Gerai išmaišyti, kol milteliai pilnai ištips. Palikti atvėsti ir tuomet perkelti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
  6. paruošta želė dubenėliuose
  7. 4. Kremui į didelį dubenį supilti grietinėlę (ji turi būti šalta) ir paplakti rankiniu plaktuvu, kol šiek tiek sutirštės.
  8. grietinėlė plakama
  9. 5. Tuomet į dubenį sudėti maskarponę ir suberti cukraus pudrą.
  10. maskarponė ir cukraus pudra dubenyje
  11. 6. Išplakti tirštą, standų kremą (pakėlus plakiklio šluoteles kremas turi laikyti formą). Labai svarbu kremo neperplakti.
  12. išplaktas tirštas kremas
  13. 7. Želė supjaustyti norimo dydžio ir formos gabalėliais. Atidėti.
  14. želė gabaliukai lėkštėse
  15. 8. Mandarinus nulupti ir supjaustyti mažesniais gabaliukais (nebūtina, bet patogiau valgyti).
  16. smulkinti mandarinai
  17. 9. Stiklinėse sluoksniuoti desertą - dėti sluoksnį želė gabaliukų, juos užkloti kremu, išdėlioti mandarinus. Tuomet sluoksnis želė, kremo ir užbaigiama mandarinais. Papildomai galima papuošti mėtos lapeliais ir pabarstyti cukraus pudra.
  18. Sluoksniuotas želė desertas su maskarpone ir mandarinais stiklinėje
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Pyragaičiai Kinder Délice
(4)