Keptų burokėlių, raudonųjų svogūnų ir lapinio kopūsto (kale) salotos su grikiais

2018-01-25 Autorius Valgykime sveikiau

Keptų burokėlių, raudonųjų svogūnų ir lapinio kopūsto (kale) salotos su grikiais

Ingredientai

    • burokėliai: 2 (nedideli)
    • raudonieji svogūnai: 2 (dideli)
    • lapinio kopūsto šakelės: 6-8
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • virti grikiai: 1 stiklinės
    • alyvuogių aliejus: kelių šaukštų (daržovių kepimui)
    • lydytas sviestas: 1 šaukšto (arba aliejsu grikiams apkepti)
    • druska
    • pipirai
    • lukštentos kanapių sėklos: 1 saujos
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 5 šaukštų
    • citrinos sultys: 3 šaukštų
    • medus: 1 šaukšto
    • grūdėtosios garstyčios: 1 šaukšto
    • druska
    • šviežiai malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Nuvalytus burokėlius supjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais. Svogūnus supjaustykite storesniais pusžiedžiais. Daržoves sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais ir gerai rankomis viską išmaišykite, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi. Kepkite maždaug 40 minučių, kol daržovės iškepa bei lengvai karamelizuojasi.
  2. 2. Tuomet nuo lapinio kopūsto koto nuskabykite lapelius. Juos supjaustykite, sudėkite į dubenį, užbarstykite šiek tiek druskos, įspauskite citrinos sulčių bei rankomis pagniaužykite, kad kopūsto lapai suminkštėtų.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą lydyto sviesto bei apkepkite grikius.
  4. 4. Po to visus padažui skirtus produktus gerai sumaišykite (itin patogu tam naudoti paprasčiausią užsukamą nedidelį stiklainį – viską sudėkite bei gerai pakratykite). Paragaukite ir jei norisi skonį pakoreguokite druska ir/ar pipirais.
  5. 5. Keptas daržoves, grikius bei lapinius kopūstus sudėkite į lėkštes, apipilkite pasigamintu padažu bei apibarstykite lukštentomis kanapų sėklomis. Gardžiausia šias salotas valgyti dar šiltas. Skanaus!
Salotos su kepenėlėmis ir apelsinais
(1)