Koldūnų užkepėlė su grietinėlės ir sūrio padažu

2024-11-18 Autorius Rugilė - maistassielai

Koldūnų užkepėlė su grietinėlės ir sūrio padažu
Koldūnų užkepėlė su grietinėlės ir sūrio padažu – tai sotus ir gardus patiekalas, kuris praturtina tradicinius koldūnus kremine tekstūra ir intensyviu skoniu. Traškūs koldūnai tampa pagrindu, o grietinėlės padažas su fermentiniu ir kietuoju sūriu suteikia švelnaus ir sodraus skonio. Šoninė – traški ir pikantiška – papildo patiekalą kontrastuojančiu akcentu, kuris dar labiau sustiprina skonį.

Paruošimo patarimas: Kad sūris ant viršaus gražiai apskrustų, paskutines kelias minutes galite naudoti orkaitės grilio funkciją.
Šis receptas puikiai tinka kai norisi jaukaus ir sotaus maisto. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ar gaiviomis salotomis, kad būtų pusiausvyra tarp sotumo ir gaivumo.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus receptas kai norisi koldūnų, bet norisi įdomesnio ir gal kiek mažiau įprasto patiekimo.

Ingredientai

    • Koldūnai: 400 g
    • Grietinėlė: 400 g
    • Vanduo: ~100 ml
    • Majonezas: 2-3 valg. š.
    • Fermentinis sūris: 70 g (tarkuotas)
    • Kietasis sūris: 70 g (arba fermentinis sūris)
    • Druska: 1 arb. š.
    • Pipirai: 1/2 arb. š.
    • Česnakų granulės: pagal skonį
    • Šoninė: 50 g (karšto rūkymo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti šaldytus koldūnus, kol šiek tiek apskrus.
  2. 2. Kol koldūnai kepa, į dubenį supilti grietinėlę ir vandenį.
  3. 3. Sudėti majonezą, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ir česnakų granules, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
  4. 4. Apkeptus koldūnus perkelti į kepimo indą ir apipilti paruoštu grietinėlės padažu.
  5. 5. Ant viršaus užbarstyti tarkuotą kietąjį sūrį ir smulkintą šoninę.
  6. 6. Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros ir koldūnus kepti apie 20-25 min.
  7. 7. Patiekti ir skanauti!
Koldūnų užkepėlė su grietinėlės ir sūrio padažu
Receptų autorė maistassielai
Pica su tortilija
(3)