Koleslovo kopūstų salotos su morkomis ir raudonaisiais svogūnais

2024-11-25 Autorius Rugilė - maistassielai

Koleslovo kopūstų salotos su morkomis ir raudonaisiais svogūnais
Koleslovo kopūstų salotos - tai klasikinės kopūstų salotos, dar kitaip vadinamos coleslaw. Paprastas ir greitas sprendimas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Šviežias kopūstas, supjaustytas plonais juostelėmis, kartu su stambiai tarkuotomis morkomis ir pusžiedžiais pjaustytu svogūnu sukuria traškų ir maistingą pagrindą. Druska, cukrus, actas bei šviežiai malti pipirai suteikia puikų saldžiarūgštį skonį, kuris papildomas majonezo kremiškumu.

Šios salotos išryškina natūralų daržovių skonį ir tampa dar gardesnės, kai prieš patiekiant trumpam pastovi šaldytuve – skoniai persipina ir sustiprėja. Puikiai dera prie mėsos, žuvies patiekalų ar kaip užkandis vienos.

Redaktorės Vaidos komentaras - kaip ir daugumoje salotų, jeigu norisi šiek tiek lengvesnio varianto, dalį majonezo galima keisti graikišku jogurtu. Išbandyta daug kartų, niekas nesupras šio pakeitimo. :) 

Ingredientai

    • Kopūstai: 1/2 vnt. (nedidelio)
    • Morkos: 1 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Raudonieji svogūnai: 1 vnt.
    • Majonezas: 2-4 valg. š.
    • Cukrus: 1/2 arb. š.
    • Baltojo vyno actas: 1 arb. š.
    • Druska: ~1/2 arb. š.
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kopūstus susmulkinti peiliu arba mandolina. Sudėti į dubenį.
  2. 2. Morkas supjaustyti stambesnėmis juostelėmis, maždaug 3 cm ilgio. Sudėti prie kopūstų.
  3. 3. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir taip pat sudėti prie kopūstų.
  4. 4. Berti druskos, cukraus, pipirų, įpilti acto ir sudėti majonezą.
  5. 5. Viską gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve pastovėti.

Atsakinėjama į Komentarą

Avinžirnių salotos su marinuotais agurkėliais
(1)
Šiltos bulvių salotos su lašiša
(1)
Konservuoto tuno salotos su pomidorais ir alyvuogėmis
(4)