Koleslovo kopūstų salotos - tai klasikinės kopūstų salotos, dar kitaip vadinamos coleslaw. Paprastas ir greitas sprendimas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Šviežias kopūstas, supjaustytas plonais juostelėmis, kartu su stambiai tarkuotomis morkomis ir pusžiedžiais pjaustytu svogūnu sukuria traškų ir maistingą pagrindą. Druska, cukrus, actas bei šviežiai malti pipirai suteikia puikų saldžiarūgštį skonį, kuris papildomas majonezo kremiškumu.
Šios salotos išryškina natūralų daržovių skonį ir tampa dar gardesnės, kai prieš patiekiant trumpam pastovi šaldytuve – skoniai persipina ir sustiprėja. Puikiai dera prie mėsos, žuvies patiekalų ar kaip užkandis vienos.
Redaktorės Vaidos komentaras - kaip ir daugumoje salotų, jeigu norisi šiek tiek lengvesnio varianto, dalį majonezo galima keisti graikišku jogurtu. Išbandyta daug kartų, niekas nesupras šio pakeitimo. :)
Atsakinėjama į Komentarą