Tai vienas mano mylimiausių daržovių konservavimo receptų. Aš jas konservuoju su želatina ir viskas pavyksta labai puikiai. Tikrai rekomenduoju pamėginti ir Jums.
Šio nurodyto ingredientų kiekio pakaks 4 litriniams arba 8 puslitriniams stiklainiams.
Ingredientai
pomidorų
agurkų
svogūnų
vandens: 1 litro
cukraus: 1 šaukšto
druskos: 1 šaukšto
citrinos rūgšties: nepilno arbatinio šaukštelio (arba citrinos sulčių)
želatinos: 3 šaukštų
juodųjų pipirų: 8 grūdelių
lauro lapelių: 3
gvazdikėlių: 5
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje (pusantros stiklinės), palaikykite kol išbrinksta, apie 45 minutes.
2. Tada išvirkite marinatą. Viską sudėkite į vandenį ir kai jis užverda, pavirkite kažkur 5 minutes. Marinatas privalo pavykti rūgštelėjęs.
3. Po to į pravėsusį marinatą supilkite ištirpintą želatiną ir išmaišykite (patikrinkite marinato skonį ar nieko netrūksta) ir supilkite į stiklainius, kur sluoksniais jau sudėti pomidorai, svogūnai bei agurkai.
4. Paskui į didelį puodą įklokite rankšluostuką, pripilkite vandens ir užvirkite. Kai jau vanduo užverda, sustatykite į jį stiklainius. Vanduo privalo siekti stiklainių kaklelius.
5. Kai jau vanduo su stiklainiais užvirs, puslitrinius stiklainius pasterizuokite 10 minučių, o litrinius - 15 minučių.
valerija
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Klaustukas
Atsakyti