Konservuotos daržovės želatinoje

2021-02-11 Autorius oSkanu.lt

Konservuotos daržovės želatinoje
Tai vienas mano mylimiausių daržovių konservavimo receptų. Aš jas konservuoju su želatina ir viskas pavyksta labai puikiai. Tikrai rekomenduoju pamėginti ir Jums.

Šio nurodyto ingredientų kiekio pakaks 4 litriniams arba 8 puslitriniams stiklainiams.

Ingredientai

    • pomidorų
    • agurkų
    • svogūnų
    • vandens: 1 litro
    • cukraus: 1 šaukšto
    • druskos: 1 šaukšto
    • citrinos rūgšties: nepilno arbatinio šaukštelio (arba citrinos sulčių)
    • želatinos: 3 šaukštų
    • juodųjų pipirų: 8 grūdelių
    • lauro lapelių: 3
    • gvazdikėlių: 5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje (pusantros stiklinės), palaikykite kol išbrinksta, apie 45 minutes.
  2. 2. Tada išvirkite marinatą. Viską sudėkite į vandenį ir kai jis užverda, pavirkite kažkur 5 minutes. Marinatas privalo pavykti rūgštelėjęs.
  3. 3. Po to į pravėsusį marinatą supilkite ištirpintą želatiną ir išmaišykite (patikrinkite marinato skonį ar nieko netrūksta) ir supilkite į stiklainius, kur sluoksniais jau sudėti pomidorai, svogūnai bei agurkai.
  4. 4. Paskui į didelį puodą įklokite rankšluostuką, pripilkite vandens ir užvirkite. Kai jau vanduo užverda, sustatykite į jį stiklainius. Vanduo privalo siekti stiklainių kaklelius.
  5. 5. Kai jau vanduo su stiklainiais užvirs, puslitrinius stiklainius pasterizuokite 10 minučių, o litrinius - 15 minučių.
  6. 6. Išėmę iš puodo sandariai užsukite.
  7. 7. Tada dėkite šaltai, kad sustingtų. Skanaus!:)
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau konservuotų daržovių receptų rasite: Konservuotų daržovių receptai.

valerija

morkos turi būti žalios?
Atsakyti

Klaustukas

O želatiną brinkinti kitame kiekyje vandens? Ne iš to litro vandens, kuris skirtas marinatui?
Atsakyti