Burokėliai su pomidorų padažu žiemai

2023-08-27 Autorius oSkanu.lt

Burokėliai su pomidorų padažu žiemai
Labai gardi burokėlių mišrainė prie įvairių mėsos patiekalų, galite valgyti tiek šaltą tiek karštą. O jau barščių sriubos skonis ir aromatas... pavyksta nuostabiai.:) Vietoje pomidorų padažo galite naudoti ir šviežius pomidorus. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 5 litrai konservuotų burokėlių.

Ingredientai

    • virti tarkuoti burokėliai: 4 kilogramų
    • aliejus: 0,5 litro (galima mažinti pagal skonį)
    • 9% actas: 1 stiklinės (250 mililitrų)
    • cukrus: 200 gramų
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 0,5 litro
    • svogūnai: 4-6 (aš kartais dedu ir 8)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pipirai
    • lauro lapeliai (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus bei česnakus pakepame aliejuje, kol pasidarys tarsi permatomi.
  2. 2. Tuomet viską (išskyrus actą) sudedame į puodą, išmaišome bei troškiname nuo virimo maždaug 15-20 minučių.
  3. 3. Pabaigoje supilame actą bei dar truputį pakaitiname. Supilstome į stiklainius. :) Mėgaujamės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau receptų iš burokėlių rasite: Burokėliai.

Zita

Kitaip ruošti burokėlių net nebenoriu. Fantastiškai skanu!
Atsakyti

Vyga

Kam tiek aliejaus? Užtenka ir puse litro ir acto stiklinės.
Atsakyti

Zosė

Man patys skaniausi burokėliai su obuolių sultimis.
Atsakyti
Raugintos morkos
(7)
Pomidorų konservavimas
(28)